Concurs elevi


FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR CONCURSULUI „ O IDEE DE AFACERI CU POTENȚIAL DE DEZVOLTARE A PROPRIEI MELE COMUNITĂȚI!” EDIȚIA 2017

Dragi elevi, în cadrul concursului organizat de Departamentul de Științe Economice (sesiunea iunie 2017) au fost primite o multitudine de lucrări interesante din toate colțurile țării. Și anul acesta mărturisim că nu a fost o misiune deloc ușoară să-i departajăm pe câștigători.  Dorim să mulțumim tuturor elevilor pentru participare, precum și profesorilor coordonatori pentru efortul depus. Iată premianții concursului, ediția iunie 2017:

PREMIUL 1 PREMIUL 2
PREMIUL 3
 MENȚIUNE
Alexandra MOLDOVAN
Anca  RUGEA
Andreea BADEA
Sebastian CAZAC  Maria GIURGEA
Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” Cluj-Napoca
Liceul „Constantin Brâncoveanu„ Horezu, județul Vâlcea  Colegiul Tehnic Rădăuţi, județul Suceava  Liceul Teoretic „Avram Iancu„ Cluj-Napoca
Lucrarea: „Înființare fermă de bivolițe în Sat Corușu, Județul Cluj„
Lucrarea: „Sheep – ment„  Lucrarea: „Crescătorie de găini free range – SC AGRO AUSHORN SRL„   Lucrarea: „The Fandom House. Înființarea unui restaurant cu tema Fantezie și Științifico Fantastic„
 MENȚIUNE MENȚIUNE MENȚIUNE
Denisa BORȘAN
Andreia GALAN Beatrice SEREȘ
Colegiul Tehnic Rădăuţi, județul Suceava Colegiul Tehnic Rădăuţi, județul Suceava Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca, Județul Cluj
Lucrarea: „Înființare unei ferme de prepelițe„ Lucrarea: „Livezi și sere, Grădina Bucovina„ Lucrarea: „Restaurant La Șura„  
Premiile în bani (premiul 1, 2 și 3) și mențiunile premiate sub formă de cărți vor fi acordate DOAR elevilor care vor participa la Școala de Vară în Antreprenoriat. Aceasta se va desfășura în perioada 13 – 15/07/2017 la sediul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară  Cluj Napoca din Calea Mănăștur, 3-5 (premierea în data de 13/07/2017).
Comisia a apreciat lucrările următorilor elevi: Petru Alexandru ȘERBAN și Bogdan NICOARĂ Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca; Emanuela ȚEGA, Colegiul Andronic Motrescu Rădăuţi, județul Suceava; Sorina BUCȘA, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” Cluj-Napoca; Ștefan VASILE, Liceul Teoretic “ Solomon Haliță ” Sangeorz, Județul Bistrița Năsăud. Aceștia sunt invitați să participe la Școala de Vară în Antreprenoriat organizată în perioada 13 – 15/07/2017.

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE ESEURI PENTRU ELEVI EDIȚIA 2017


Propune o idee de afaceri pentru a contribui la dezvoltarea comunității tale și poți câștiga premii alături de prima ta experiență profesională!
Departamentul de Științe Economice din cadrul Facultății de Horticultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează în perioada Decembrie 2016 – Mai 2017 Concursul de eseuri pentru elevi cu tema:
O idee de afaceri cu potențial de dezvoltare a propriei mele comunități!

PARTICIPANȚI

La acest concurs pot participa elevi de liceu, interesați de specializările pe care le oferă Departamentul de Științe Economice în domeniul antreprenoriatului în agricultură, dezvoltare rurală, turism și alimentație publică.
Având în vedere faptul că dezvoltarea comunităților locale este condiționată de implicarea activă a tinerilor încă din perioada liceului, propunem acest concurs în vederea identificării celor mai ingenioase idei de afaceri, în diverse zone ale țării noastre. Prin participarea la acest concurs, elevii vor avea posibilitatea să dezbată on-line care sunt posibilitățile de dezvoltare locală pornind de la resursele aflate în zonă. Cei mai buni, dintre cei buni, vor fi invitați să-și prezinte ideile de afaceri în cadrul Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești 2017 a USAMV Cluj-Napoca. Primele trei proiecte vor beneficia de premii și de prima experiență profesională prin organizarea unei școli de vară la unul dintre cei mai importanți parteneri de practică ai noștri, respectiv AgroTransilvania Cluster.

CERINȚE PRIVIND REDACTAREA ŞI EVALUAREA ESEULUI

 1. Eseurile  vor  fi  redactate în  format  Word.doc,  A4,  cu  font  TNR  12,  la  1,5 rânduri şi  trebuie să conţină maximum 6 pagini.

Eseurile  vor cuprinde în mod obligatoriu:

 • 1 pagină tip copertă care va include – Titlul  eseului,  numele și prenumele elevului, liceul la care este elev, adresa de corespondență a liceului și adresa de corespondenţă a elevului (e-mail; telefon; adresa poștală)
 • 2-3 pagini în care se vor descrie: resursele de care dispune localitatea (bogății naturale – agricole și turistice; resurse umane – calificare; vârstă; alte afaceri care funcționează în zonă; orice alte informații relevante);
 • 2-3 pagini în care se va prezenta ideea de afaceri: se va descrie succint în ce constă ideea de afaceri (ce produse/servicii pot fi produse/realizate); care sunt investițiile de care are nevoie elevul; care sunt cunoștințele de care crede că are nevoie după finalizarea liceului; care sunt piedicile pe care consideră că trebuie să le depășească pentru a realiza proiectul; cum crede că această idee de afaceri va putea contribui la dezvoltarea comunității locale din care provine.
 1. Fișierele vor fi denumite NUME AUTOR_Idei de afaceri_2017. Ele vor  fi  trimise  la  adresa de  e-mail: econ@usamvcluj.ro. Organizatorii vor confirma primirea lucrărilor printr-un mesaj de tip “reply”.
  Termenul limită de trimitere al lucrărilor este data de: 30 Aprilie 2017.
  TERMEN LIMITĂ EXTINS PÂNĂ LA DATA DE 31 MAI 2017.
 2. Eseurile vor fi  evaluate  de  către o  comisie  formată din profesori ai Departamentului de Științe Economice, USAMV Cluj-Napoca. Fiecare eseu va fi evaluat de către doi profesori, independent unul de altul şi va fi notat pe o scara de la 1 la 10.

Punctajul final va fi calculat ca medie a celor două evaluări.

 1. Se vor acorda trei premii – premiul I, premiul  II  și  premiul  III – și o mențiune în cărți.

Pentru fiecare liceu participant, autorul eseului cu cel mai mare punctaj va fi recompensat cu o bursă de participare la „Școala de vară în antreprenoriat” organizată în luna Iulie de Departamentul de Științe Economice și AgroTransilvania Cluster.
Câștigătorii vor fi anunțați până în data de 10 Iunie 2017 pe site-ul www.econ.usamvcluj.ro, pe pagina de facebook a departamentului și la adresa liceului de proveniență.

SUCCES!


FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR CONCURSULUI „ O IDEE DE AFACERI CU POTENȚIAL DE DEZVOLTARE A PROPRIEI MELE COMUNITĂȚI!” EDIȚIA 2016

Dragi elevi, în cadrul concursului organizat de Departamentul de Științe Economice (sesiunea iunie 2016) au fost primite zeci de lucrări din toate colțurile țării: din Satu Mare până ȋn Vâlcea și din Salonta până la Galați. Nu a fost o misiune deloc ușoară pentru membrii comisiei să-i departajeze pe câștigători dintre atâtea lucrări foarte bune primite.  Dorim să mulțumim tuturor elevilor pentru participare, precum și profesorilor coordonatori pentru efortul depus. Iată premianții concursului, ediția iunie 2016:

Moise gabriela rugea anca seres betrice andreea badea

Premiul I

Gabriela Andreea MOISE

Premiul II

Anca RUGEA

Premiul III

Beatrice SEREȘ

Mențiune I

Andreea BADEA

Colegiul Național Mihai-Viteazul Turda, județul Cluj Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu, județul Vâlcea Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca, Județul Cluj Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu, Județul Vâlcea
Îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate din satul Mihai Viteazu prin valorificarea deșeurilor menajere Bunătățile Bunicii rețete tradiționale Inființarea unei nutelării Înființarea unor minicentre pentru practicarea Mountain Bike-ului ȋn parcul Buila Vânturarița
olaru florentina vintila ilie bota dacian rates daniel
Mențiune II

Florentina OLARU

Mențiune II

Ilie VINTILĂ

Mențiune III

Dacian BORA

Mențiune IV

Daniel RATEȘ

Liceul Tehnologic nr. 1 Corod, județul Galați Liceul Tehnologic nr. 1 Corod, județul Galați  Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, Județul Bihor Colegiul Național Ioan Slavici, Satu Mare
O afacere cu mireasmă de lavandă O afacere cu mireasmă de lavandă Oul de prepeliță, sănătate curată Viitorul orașului meu sunt Eu !

Elevii câștigători (premii și mențiuni) impreună cu: Hencz Laszlo (Colegiul Emil Negruțiu Turda), Izvoranu Catincuța (Colegiul de Industrie Alimentară “ Elena Doamna”, Galaţi), Jurj Paul (Colegiul Emil Negruțiu Turda), Cormoș Denisa (Colegiul Național Ioan Slavici Satu Mare), Petruș Cătălin (Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj-Napoca), Borza Gabriel (Colegiul Emil Negruțiu Turda) și Iacob Gabriela (Colegiul Emil Negruțiu Turda) au participat la Școla de Vară în Antreprenoriat ediția iulie 2016.