Inginerie și Management în Industria Turismului

Durata studiilor: 4 ani; Forma de învățământ zi;

Titlul obținut : INGINER;

Prin finalizarea programului de licență Inginerie și Management în Industria Turismului veți avea posibilitatea să lucrați într-o industrie aflată în permanentă creștere și dezvoltare în România – cea a ospitalității. Veți deține cunoștințe și deprinderi atât tehnice specifice modului de organizare a fluxurilor tehnologice din hoteluri și restaurante cât și economice. Acestea din urmă vă vor permite să gestionați în mod corespunzător orice tip de afacere din domeniul industriei ospitalității.

Prin finalizarea acestui program de studiu veţi putea:

  • să    gestionați atât din punct de vedere tehnic cât și economic orice tip de societate comercială specifică industriei ospitalității – hotel, restaurant, pensiune turistică etc. În calitate de angajat veți putea lucra în domeniul economic în departamentele vânzări, financiar-contabil sau cel managerial. În domeniul tehnic veți dispune de cunoștințele necesare punerii în practică a fluxurilor de producție specifice activității hoteliere și a restaurației;
  • să începeți cariera profesională încă din timpul anilor de studenție. În acest sens sunt dezvoltate partneriate de practică cu cei mai importanți angajatori care activează în industria ospitalității din Cluj-Napoca: Hampton by Hilton; Grand Hotel Italia etc.
  • să lucrați în agenții de turism; firme de organizare a unor evenimente etc.
  • să   vă continuați studiile prin programe de master și mai apoi de doctorat în domeniul de studii de la nivel de licență;

De ce această specializare?

  • pentru că oferă perspective profesionale multiple într-o industrie care a înregistrat creșteri de piață importante. Specialiștii noștri pot ocupa astfel de poziții atât în țară cât și în străinătate;
  • datorită bazei de practică unde veți putea pune în aplicare ceea ce ați învățat în cadrul orelor teoretice. Avem încheiate în acest sens convenții de practică cu unii dintre cei mai importanți angajatori din Cluj-Napoca: Hampton by Hilton; Grand Hotel Italia etc. Încă din anul doi de studiu puteți să vă găsiți un loc de muncă bine plătit în cadrul partenerilor noștri de practică. Pentru mai multe detalii vă rugăm dați click aici.
  • pentru că veți dispune de burse de studiu oferite celor mai performanți studenți; mobilități de studiu și de practică în străinătate pe bază de burse gratuite finanțate prin programul ERASMUS;
  • pentru că veți fi instruiți de un corp academic de elită validat național și internațional;
  • pentru că aveţi posibilitatea de cazare în căminele universității; de servire a mesei în cantina proprie a universității; de a petrece timpul liber în Clubul Sportiv Agronomia;
Plan de învățământ Admitere 2017 Povești de succes

Ing. Cosmin VACARIU


Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2011 -2015

Fondator și administrator al Pizzeriei di’Salvo (SC COSAMIRA SERV SRL)
https://www.foodpanda.ro/restaurant/v2st/pizzeria-di-salvo
www.facebook.com/pizzeriadisalvo/
Cofondator al CosamiraGroup (SC COSAMIRA-GROUP SRL)


Decizia de a urma specializarea Inginerie și Management în Industria Turismului după finalizarea studiilor liceale a fost una foarte inspirată întrucât am avut ocazia de a studia materii care astăzi îmi sunt foarte folositoare în activitatea de antreprenoriat dezvoltată în industria serviciilor. Chiar dacă sunt la o vârstă fragedă, am decis să demarez din fonduri proprii chiar în inima Clujului, încă din timpul anului III de facultate, primul meu proiect investițional în domeniul alimentației publice care funcționează cu succes și astăzi. Mărturisesc cu mândrie că am avut parte de un colectiv de profesori foarte bine pregătit, cu vaste cunoștințe teoretice dar și experiențe practice de la care am avut foarte mult de învățat atât pe plan personal cât și profesional. Aceste argumente sper să inspire cât mai mulți absolvenți de liceu pentru că sunt ferm convins că doar printr-o pregătire temeinică și prin implicare, generația noastră poate schimba ceva în societatea în care trăim.
2016-02-21T11:18:55+00:00
Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2011 -2015 Fondator și administrator al Pizzeriei di’Salvo (SC COSAMIRA SERV SRL) https://www.foodpanda.ro/restaurant/v2st/pizzeria-di-salvo www.facebook.com/pizzeriadisalvo/ Cofondator al CosamiraGroup (SC COSAMIRA-GROUP SRL) Decizia de a urma specializarea Inginerie și Management în Industria Turismului după finalizarea studiilor liceale a fost una foarte inspirată întrucât am avut ocazia de a studia materii care astăzi îmi sunt foarte folositoare în activitatea de antreprenoriat dezvoltată în industria serviciilor. Chiar dacă sunt la o vârstă fragedă, am decis să demarez din fonduri proprii chiar în inima Clujului, încă din timpul anului III de facultate, primul meu proiect investițional în domeniul alimentației publice care funcționează cu succes și astăzi. Mărturisesc cu mândrie că am avut parte de un colectiv de profesori foarte bine pregătit, cu vaste cunoștințe teoretice dar și experiențe practice de la care am avut foarte mult de învățat atât pe plan personal cât și profesional. Aceste argumente sper să inspire cât mai mulți absolvenți de liceu pentru că sunt ferm convins că doar printr-o pregătire temeinică și prin implicare, generația noastră poate schimba ceva în societatea în care trăim.

Student Iulia CIOARBA, anul 4


Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2012- 2016

Liceul de proveniență: Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Specializarea: Servicii - Turism
Locul de muncă: Monitor Adeventure Center, Cluj-Napoca


Mereu suntem puși în situația de a alege. Unele decizii sunt mai încărcate de emoție și teamă fiind amplificate de momentul încheierii unei etape. Nu mi-a fost greu să aleg direcția pe care urma să merg după terminarea liceului, turismul era un domeniu ce îmi plăcea și mă bazam pe asta când cântăream dacă este sau nu o decizie potrivită. Cu toate acestea puteam să mă înșel. Putea mai târziu să se dovedească că nu este pentru mine sau locul unde mă aflu nu este cel potrivit. Sigura decizie rămasă era să aleg unde îmi este locul meu. Puteam alege un alt mediu în care să mă formez. Acum lucrurile puteau să fie altfel. Dar toate se întâmplă cu un motiv. Un motiv pe care ajungem să-l aflăm mult mai târziu. Sau care ajunge să nu ne mai intereseze pentru că lucrurile sunt frumoase și sunt bine așa cum sunt. Acum sunt împlinită. Motivul?

Motivul pare să fie simplu. Eu eram genul de elev silitor, implicat și devotat actului educațional. Urma să merg la o facultate care îmi oferea șansa de a învăța lucruri care îmi plăceau. Însă trebuia să învăț că nu totul se rezumă la informații și la cuantum de cunoștințe. Trebuia să găsesc un mediu cu care să mă identific. Să simt sentimentul de apartenență. Să simt că acolo îmi e locul. Trebuia să găsesc o familie și trebuia să îmi dau seama că oamenii din jur îți dau forță. Departamentul de Științe Economice din cadrul USAMV Cluj-Napoca asta mi-a oferit. Încredere și o familie frumoasă, un loc unde simt și pot să fiu eu fără să îmi fie teamă. Profesorii nu sunt acolo doar să îți predea cursuri și să ceară referate la seminar. Sunt acolo cu sfaturi, cu încurajări, cu susținere. Sunt acolo să îți de-a curaj să fi tu. Să nu îți fie frică să spui ce gândești, cum gândești și să fi diferit.

Lucrurile trebuie analizate din mai multe perspective. Eu credeam că facultatea se rezumă doar la cursuri, seminarii și examene. Dar e mult mai mult de atât. Și da, acesta e motivul pentru care a trebuit să fiu aici și nu în altă parte. Să simt viața de student așa cum pulsează ea prin venele unor profesori care cred cu tărie în tine și care îți transmit acea pulsație. Te fac să îți dorești să schimbi lumea pentru că ajungi să crezi, datorită lor că o poți schimba. E un sentiment unic pe care în ultimul timp am încercat să îl transmit și celorlalți. Implicați-vă! Departamentul oferă programe de voluntariat. Se implică activ în viața studenților prin proiecte frumoase. Oferă oportunități și ocazii pe care nu le găsești decât aici. Aici unde nu există limitări și bariere sau formalități.

Dar cu siguranță scopul nostru nu este să profităm doar de cei 4 ani fără să ne intereseze ce urmează. Ne pregătim pentru viața profesională. Pentru un loc de muncă la care visăm și sperăm să-l obținem după. Cred cu tărie că cel mai potrivit loc de muncă pentru fiecare este cel care vine din pasiune. În decursul acestor ani am avut ocazia să ne „plimbăm” prin diverse locuri în stagiile de practică. Nu de puține ori, și nu am fost singura care am ajuns să și lucrez acolo. E frumos când vezi cum crești ca om, cum valorile tale și standardele tale sunt tot mai mari. Unele vise rămân, unii oameni cred în tine și îți oferă șanse. Șansa mea a venit odată cu un examen. Un examen susținut pe vârf de munte, prieteniile legate acolo și dăruirea unor oameni care pun suflet în tot ce fac. Care nu predau o lecție doar să fie predată. Inspiră oameni. Îi susțin și dincolo de cele 2 ore de curs sau seminar. Astfel am fost prinsă în anumite conjuncturi favorabile. Acum sunt monitor la o firmă de turism de aventură.
2016-02-21T11:24:49+00:00
Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2012- 2016 Liceul de proveniență: Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Specializarea: Servicii - Turism Locul de muncă: Monitor Adeventure Center, Cluj-Napoca Mereu suntem puși în situația de a alege. Unele decizii sunt mai încărcate de emoție și teamă fiind amplificate de momentul încheierii unei etape. Nu mi-a fost greu să aleg direcția pe care urma să merg după terminarea liceului, turismul era un domeniu ce îmi plăcea și mă bazam pe asta când cântăream dacă este sau nu o decizie potrivită. Cu toate acestea puteam să mă înșel. Putea mai târziu să se dovedească că nu este pentru mine sau locul unde mă aflu nu este cel potrivit. Sigura decizie rămasă era să aleg unde îmi este locul meu. Puteam alege un alt mediu în care să mă formez. Acum lucrurile puteau să fie altfel. Dar toate se întâmplă cu un motiv. Un motiv pe care ajungem să-l aflăm mult mai târziu. Sau care ajunge să nu ne mai intereseze pentru că lucrurile sunt frumoase și sunt bine așa cum sunt. Acum sunt împlinită. Motivul? Motivul pare să fie simplu. Eu eram genul de elev silitor, implicat și devotat actului educațional. Urma să merg la o facultate care îmi oferea șansa de a învăța lucruri care îmi plăceau. Însă trebuia să învăț că nu totul se rezumă la informații și la cuantum de cunoștințe. Trebuia să găsesc un mediu cu care să mă identific. Să simt sentimentul de apartenență. Să simt că acolo îmi e locul. Trebuia să găsesc o familie și trebuia să îmi dau seama că oamenii din jur îți dau forță. Departamentul de Științe Economice din cadrul USAMV Cluj-Napoca asta mi-a oferit. Încredere și o familie frumoasă, un loc unde simt și pot să fiu eu fără să îmi fie...

Student Ciprian MARDARE, anul 3


Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2013- 2017

Liceul de proveniență: Colegiul Economic Iulian Pop Cluj-Napoca
Locul de muncă:
Hotel Hampton by Hilton, Cluj-Napoca



Am ajuns să fiu angajat la Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca în urma unei perioade de practică, șansă oferită prin programele dezvoltate de facultate. Am avut o reţinere totuşi la început, pentru că aveam un program destul de aglomerat: studiu, muncă, plus alte activități neprevăzute. Mi-am spus totuşi să încerc... Trebuia să-mi realizez orele de practică din anul doi de studii și-mi pusesem în cap ideea de a încerca să fac practică la un hotel, indiferent care ar fi fost celelalte variante. Eram curios să știu cum decurg activitățile în domeniul hotelier din punct de vedere fizic, nu doar teoretic, ceea ce studiasem deja din plin la școală.

Surprinzător pentru mine, distribuția pe unități s-a făcut la alegerea studenților așa că am putut alege ceea ce doream. Ni s-a propus o listă lungă de unități de practică, cele mai multe dintre ele fiind cele mai importante unități hoteliere sau pensiuni din Cluj-Napoca. Inițial doream să aleg una dintre destinațiile de practică alese de colegii mei, dar mi s-a spus că la acest hotel se merge într-o perioadă mai îndelungată decât la celelalte, 6 săptămâni – practic un intership. Știind de renumele brandului, nu am ezitat niciun moment și am ales să fac practică acolo, jucându-mi șansa de a mă angaja într-un loc de muncă unde să pot să mă dezvolt din punct de vedere profesional.

Am început “tare” încă din primele zile, fiind foarte serios și dedicat, fapt care a dus la decizia conducerii de a-mi propune un post part-time după numai 4 săptămâni. Nu aş putea acum să spun exact ce m-a făcut să aleg acest parcurs profesional. Poate că a fost vorba de nevoia de bani, deşi mă descurcam onorabil şi înainte, având deja un job part-time. Poate că a fost vorba de nevoia de a reuşi pe cont propriu, poate că simţeam nevoia să fiu apreciat mai mult de cei din jur… Ce pot să vă spun însă cu siguranță este că nu regret deloc alegerile făcute după absolvirea liceului.
2016-02-21T11:27:23+00:00
Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2013- 2017 Liceul de proveniență: Colegiul Economic Iulian Pop Cluj-Napoca Locul de muncă: Hotel Hampton by Hilton, Cluj-Napoca Am ajuns să fiu angajat la Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca în urma unei perioade de practică, șansă oferită prin programele dezvoltate de facultate. Am avut o reţinere totuşi la început, pentru că aveam un program destul de aglomerat: studiu, muncă, plus alte activități neprevăzute. Mi-am spus totuşi să încerc... Trebuia să-mi realizez orele de practică din anul doi de studii și-mi pusesem în cap ideea de a încerca să fac practică la un hotel, indiferent care ar fi fost celelalte variante. Eram curios să știu cum decurg activitățile în domeniul hotelier din punct de vedere fizic, nu doar teoretic, ceea ce studiasem deja din plin la școală. Surprinzător pentru mine, distribuția pe unități s-a făcut la alegerea studenților așa că am putut alege ceea ce doream. Ni s-a propus o listă lungă de unități de practică, cele mai multe dintre ele fiind cele mai importante unități hoteliere sau pensiuni din Cluj-Napoca. Inițial doream să aleg una dintre destinațiile de practică alese de colegii mei, dar mi s-a spus că la acest hotel se merge într-o perioadă mai îndelungată decât la celelalte, 6 săptămâni – practic un intership. Știind de renumele brandului, nu am ezitat niciun moment și am ales să fac practică acolo, jucându-mi șansa de a mă angaja într-un loc de muncă unde să pot să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Am început “tare” încă din primele zile, fiind foarte serios și dedicat, fapt care a dus la decizia conducerii de a-mi propune un post part-time după numai 4 săptămâni. Nu aş putea acum să spun exact ce m-a făcut să aleg acest parcurs profesional. Poate că a fost vorba...