Admitere Facultate Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism

Durata studiilor: 4 ani; Forma de învățământ zi;

Titlul obținut: INGINER;

Programul de licență oferă viitorilor absolvenți competențele profesionale necesare organizării și administrării afacerilor din domeniul alimentației publice și agroturismului. Alimentația publică și agroturismul sunt domeniile de activitate care în ultimii 20 de ani au cunoscut unul dintre cele mai importante trenduri de creștere în ceea ce privește numărul de noi afaceri, acest lucru fiind posibil datorită cererii crescute de pe piață. O pondere importantă a turiștilor secolului XXI doresc să-și petreacă timpul liber în unități de cazare care să respecte specificul local, arhitectura tradițională sau care să-i implice în activități și practici tradiționale. Toate acestea se constituie în una dintre cele mai importante bogății naționale! Mai mult, produsele alimentare care respectă procedeele și rețetele tradiționale sunt considerate a fi produse alimentare cu o valoare nutrițională ridicată fiind benefice pentru sănătatea umană. Ele sunt recunoscute la nivel european și național printr-un sistem de etichetare specific. Toate acestea vor reprezenta obiective de studii care se vor constitui mai apoi în competențe profesionale la finalizarea studiilor! La acestea se adaugă competențele profesionale care vizează elemente de profil ingineresc specifice deținerii cunoștințelor necesare aplicării celor mai moderne tehnologii și procedee de prelucrare a produselor agro-alimentare, a celor specifice dezvoltării rurale și a celor economice. Programul de studiu Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism oferă deci perspective profesionale cu o cerere ridicată pe piață și foarte important – multiple. Ca atare prin finalizarea acestui program de licență și deținerea titlului de inginer diplomat veți putea:

 • dezvoltați propriile afaceri în alimentația publică și agroturism. Aceste domenii de activitate sunt recunoscute a fi unul dintre principalele motoare ale dezvoltării locale în întreaga Uniune Europeană. Ca atare și România a dezvoltat pentru perioada 2014-2020 programe speciale prin care sunt destinate fonduri gratuite de până 75.000 euro tinerilor antreprenori care doresc să investească în domeniul alimentației publice și a agroturismului (SubMăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activităţi neagricole în zone rurale; SubMăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole; SubMăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural) La finalizarea studiilor aveți deci posibilitatea să vă realizați astfel de afaceri! Mai mult, doar cei care au studii de specialitate în domeniu pot accesa astfel de fonduri. Fiți deci printre cei care anticipează și conștientizează aceste lucruri încă de acum!
 • să    oferiți consultanță în domeniul accesării unor fonduri nerambursabile europene. Acest domeniu este foarte dinamic și în continuă dezvoltare.
 • să  lucrați în agenții de turism, în firme de catering sau firme de organizare a unor evenimente;
 • să   lucrați în orice tip de societate comercială, dar mai ales în cele în domeniul alimentației publice și agroturismului. În calitate de angajat veți putea lucra în domeniul economic în departamentele vânzări, financiar-contabil sau cel managerial. În domeniul tehnic veți dispune de cunoștințele necesare punerii în practică a celor mai actuale tehnologii de prelucrare și producție a produselor lactate, de carmangerie, de panificație, a produselor horticole sau a celor forestiere accesorii etc.
 • să   lucrați în structurile Grupurilor de Acțiune Locală, în instituțiile publice locale (primării; direcții financiare etc), clustere de afaceri; cooperative de producție și de comercializare a produselor agro-agricole etc. Astfel de structuri au fost dezvoltate în România începând cu anul 2007, anul aderării la Uniunea Europeană. Ele sunt motorul dezvoltării locale un element cheie al prezentului și mai ales al viitorului. Fiți deci cei care anticipați prin studiile voastre nevoia de astfel de specialiști pe piață!
 • să    vă continuați studiile prin programe de master și mai apoi de doctorat în cadrul aceluiași domeniu de studiu. Acestea vă vor permite să activați mai apoi în domeniul cercetării, domeniu considerat prioritar pentru dezvoltarea Uniunii Europene în orizontul anilor 2020.

De ce această specializare?

 • aproximativ 85% din studenții admiși pe locuri bugetare din anul 1 au loc de cazare asigurat în căminele universității proaspăt renovate situate la 15 minute de campusul principal al universității;
 • acces la burse de studiu şi de performanţă (30% din studenţii USAMV Cluj-Napoca). Bursa de performanță este egală cu 1.400 lei/lună!!
 • pentru că oferă perspective profesionale multiple atât în domeniul economic cât și cel ingineresc al tehnicilor de producție și de prelucrare a produselor agroalimentare, precum și agroturism;
 • pentru că în perioada imediat următoare sunt alocate finanțări gratuite celor care doresc să dezvolte o afacere în aceste domenii;
 • pentru că veți fi instruiți de către un corp academic de elită validat național și internațional;
 • pentru că veți dispune de burse de studiu oferite celor mai performanți studenți; mobilități de studiu și de practică în străinătate pe bază de burse gratuite finanțate prin programul ERASMUS;
 • datorită contractelor de practică dezvoltate cu cei mai importanți angajatori din municipiul Cluj-Napoca și din județ (Doube Tree City Plaza by Hilton Cluj-Napoca; Hamton by Hillton Cluj-Napoca; Lunch Box; Colin’s Gastro Pub Cluj-Napoca. etc). Pe baza lor mulți dintre studenții noștri își găsesc un loc de muncă încă din perioada studenției; Pentru mai multe detalii vă rugăm dați click aici.
Plan de învățământ Admitere 2020 Programe de practică/internship

Ing.  Mircea Cristian UNGUR

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2002 -2007

Proprietar Pensiunea Ungur
Sat Beliș, județul Cluj
Facebook

“Școala te modelează pentru viață !” Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am ales să-mi îmbogățesc cunoștințele prin absolvirea unei facultăți după finalizarea studiilor liceale. Ceea ce este însă foarte important este să finalizezi o specializare în care să crezi că te va ajuta după obținerea licenței nu doar cu o “hârtie” pe care să fie scris numele tău. În cei cinci ani de studiu am întâlnit o serie de materii pe care atunci am crezut că sunt doar "umpluturi". Acum, după opt ani de la absolvire pot să spun cu tărie că m-am înșelat și că tot ceea ce am învățat mi-a fost de un real ajutor în viață. Am ales specializarea Inginerie și management în alimentația publică și agroturism deoarece provin dintr-o zonă de munte – Sat Beliș, județul Cluj. Am sesizat încă de la finalizarea liceului că zona, prin îndeletnicirile oamenilor, frumusețile Barajului Fântânele, aerul curat de munte, liniștea monumentală a Apusenilor dar și multe alte lucruri frumoase care merită să fie descoperite de fiecare turist în parte, se pot constitui într-o oportunitate de afaceri. Iată cum, pe baza studiilor făcute și pornind de la dotările existente în casa părintească, m-am hotărât să dezvolt o afacere în domeniul agroturismului. Cunoștințele dobândite în anii facultății m-au ajutat să-mi înființez un PFA, să-mi dezvolt afacerea prin investiții noi, să promovez oferta turistică și de ce nu să o conduc în viața de zi cu zi. Ca atare, turiștii nu au întârziat să apară. Având o pensiune agroturistică mulți dintre oaspeții noștri doresc să servească preparate tradiționale produse în propria gospodărie. În prezent, împreună cu familia, ne pregătim să dezvoltăm partea agricolă a afacerii noastre pentru a oferi turiștilor din plin această posibilitate.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T14:57:17+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2002 -2007 Proprietar Pensiunea Ungur Sat Beliș, județul Cluj Facebook “Școala te modelează pentru viață !” Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am ales să-mi îmbogățesc cunoștințele prin absolvirea unei facultăți după finalizarea studiilor liceale. Ceea ce este însă foarte important este să finalizezi o specializare în care să crezi că te va ajuta după obținerea licenței nu doar cu o “hârtie” pe care să fie scris numele tău. În cei cinci ani de studiu am întâlnit o serie de materii pe care atunci am crezut că sunt doar "umpluturi". Acum, după opt ani de la absolvire pot să spun cu tărie că m-am înșelat și că tot ceea ce am învățat mi-a fost de un real ajutor în viață. Am ales specializarea Inginerie și management în alimentația publică și agroturism deoarece provin dintr-o zonă de munte – Sat Beliș, județul Cluj. Am sesizat încă de la finalizarea liceului că zona, prin îndeletnicirile oamenilor, frumusețile Barajului Fântânele, aerul curat de munte, liniștea monumentală a Apusenilor dar și multe alte lucruri frumoase care merită să fie descoperite de fiecare turist în parte, se pot constitui într-o oportunitate de afaceri. Iată cum, pe baza studiilor făcute și pornind de la dotările existente în casa părintească, m-am hotărât să dezvolt o afacere în domeniul agroturismului. Cunoștințele dobândite în anii facultății m-au ajutat să-mi înființez un PFA, să-mi dezvolt afacerea prin investiții noi, să promovez oferta turistică și de ce nu să o conduc în viața de zi cu zi. Ca atare, turiștii nu au întârziat să apară. Având o pensiune agroturistică mulți dintre oaspeții noștri doresc să servească preparate tradiționale produse în propria gospodărie. În prezent, împreună cu familia, ne pregătim să dezvoltăm partea agricolă a afacerii noastre pentru a oferi...

Ing. MSc. Mihai VINCZE

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 – 2009
Master Economie Agroalimentară, promoția 2009 – 2011

Manager, SC Rapid Catering SRL, înființată în martie 2008, sediul în Cluj-Napoca
www.rapidcatering.ro
Facebook

USAMV Cluj-Napoca reprezintă pentru mine rădăcina și motorul afacerii mele. Aici am învățat pașii pe care mai târziu i-am aplicat pentru a porni și dezvolta o societate comercială în domeniul catering-ului. De 8 ani pe piaţă, SC Rapid Catering SRL este viziunea mea îndeplinită încă din timpul studenției. Facultatea, și mai apoi masterul, m-au format în domeniul managementului și a alimentației publice, iar business-ul meu reprezintă rezultatul a ceea ce USAMV Cluj-Napoca prin specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism a dorit să-mi insufle.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:05:12+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 – 2009 Master Economie Agroalimentară, promoția 2009 – 2011 Manager, SC Rapid Catering SRL, înființată în martie 2008, sediul în Cluj-Napoca www.rapidcatering.ro Facebook USAMV Cluj-Napoca reprezintă pentru mine rădăcina și motorul afacerii mele. Aici am învățat pașii pe care mai târziu i-am aplicat pentru a porni și dezvolta o societate comercială în domeniul catering-ului. De 8 ani pe piaţă, SC Rapid Catering SRL este viziunea mea îndeplinită încă din timpul studenției. Facultatea, și mai apoi masterul, m-au format în domeniul managementului și a alimentației publice, iar business-ul meu reprezintă rezultatul a ceea ce USAMV Cluj-Napoca prin specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism a dorit să-mi insufle.

Ing. MSc. George Lucian IACOB

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 -2009
Master Agribusiness, promoția 2009 – 2011

Manager Restaurant Miorița, Satu Mare, Județul Satu-Mare
http://www.restaurant-miorita.ro/

Au fost 4 ani minunați petrecuți la USAMV Cluj-Napoca, o universitate pe care o recomand cu multă căldura. Specializarea Inginerie și management în alimentația publică și agroturism este alegerea potrivită pentru cine dorește să lucreze sau să dezvolte afaceri în domeniul complex al alimentației publice și turismului. Personal, având  planuri clare legate de viitoarea mea carieră profesională a fost o alegere ușoară între multitudinea de specializări existente pe piață încă de la început. Cu profesori dedicați și activi, aici am învățat primele principii de management, finanțe, marketing și contabilitate, iar acestea au fost întotdeauna corelate cu activități practice. La acestea s-au adăugat cunoștințele profunde din domeniul alimentației publice. Studiile m-au ajutat enorm în parcursul profesional deoarece la începerea carierei înțelegeam deja ce înseamnă să gestionezi o afacere în domeniu, care sunt oportunitățile de dezvoltare dar și vulnerabilitățile și necesitățile acestui sector economic.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:11:05+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 -2009 Master Agribusiness, promoția 2009 – 2011 Manager Restaurant Miorița, Satu Mare, Județul Satu-Mare http://www.restaurant-miorita.ro/ Au fost 4 ani minunați petrecuți la USAMV Cluj-Napoca, o universitate pe care o recomand cu multă căldura. Specializarea Inginerie și management în alimentația publică și agroturism este alegerea potrivită pentru cine dorește să lucreze sau să dezvolte afaceri în domeniul complex al alimentației publice și turismului. Personal, având  planuri clare legate de viitoarea mea carieră profesională a fost o alegere ușoară între multitudinea de specializări existente pe piață încă de la început. Cu profesori dedicați și activi, aici am învățat primele principii de management, finanțe, marketing și contabilitate, iar acestea au fost întotdeauna corelate cu activități practice. La acestea s-au adăugat cunoștințele profunde din domeniul alimentației publice. Studiile m-au ajutat enorm în parcursul profesional deoarece la începerea carierei înțelegeam deja ce înseamnă să gestionezi o afacere în domeniu, care sunt oportunitățile de dezvoltare dar și vulnerabilitățile și necesitățile acestui sector economic.

Ing. MSc. Ana Maria MUREȘAN

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 – 2009
Master Agribusiness, promoția 2009 - 2011

Senior Travel Consultant - Agenția Aerocenter, Cluj-Napoca

Cu mândrie și bucurie afirm că mă număr printre absolvenții Departamentului de Științe Economice, specializarea Inginerie si Management in Alimentația Publică și Agroturism. În cei 4 ani de studii am întâlnit profesori dedicați care prin profesionalism,  rigurozitate, nonconformism și acuratețea informațiilor transmise au reușit să ne câștige respectul și încrederea. Au empatizat cu fiecare dintre noi și au creat un mediu în care fiecare tip de personalitate să se poată dezvolta la capacitate maximă. De la ei am învățat să pun suflet în ceea ce fac și să dau mereu 100% și pentru asta le mulțumesc.

Alături de acești oameni minunați discipline precum: Structuri de  primire, Bazele Turismului, Management sau Contabilitate au reprezentat pilonii care au stat baza activității pe care o desfășor azi, în poziția de senior travel consultant în cadrul unei agenții de turism cu renume pe piața națională de profil. Recomanda cu încredere specializarea Inginerie si Management in Alimentația Publică și Agroturism celor care sunt dorici să învețe lucruri noi într-un mod interactiv și dinamic.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:15:21+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2005 – 2009 Master Agribusiness, promoția 2009 - 2011 Senior Travel Consultant - Agenția Aerocenter, Cluj-Napoca Cu mândrie și bucurie afirm că mă număr printre absolvenții Departamentului de Științe Economice, specializarea Inginerie si Management in Alimentația Publică și Agroturism. În cei 4 ani de studii am întâlnit profesori dedicați care prin profesionalism,  rigurozitate, nonconformism și acuratețea informațiilor transmise au reușit să ne câștige respectul și încrederea. Au empatizat cu fiecare dintre noi și au creat un mediu în care fiecare tip de personalitate să se poată dezvolta la capacitate maximă. De la ei am învățat să pun suflet în ceea ce fac și să dau mereu 100% și pentru asta le mulțumesc. Alături de acești oameni minunați discipline precum: Structuri de  primire, Bazele Turismului, Management sau Contabilitate au reprezentat pilonii care au stat baza activității pe care o desfășor azi, în poziția de senior travel consultant în cadrul unei agenții de turism cu renume pe piața națională de profil. Recomanda cu încredere specializarea Inginerie si Management in Alimentația Publică și Agroturism celor care sunt dorici să învețe lucruri noi într-un mod interactiv și dinamic.

Ing. MSc. Alin PETRIC

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2007 - 2011
Master Agribusiness 2011- 2013; Food Identity Franța (2013).

Antreprenor industria alimentară  -  Cetea - Gustul din Apuseni, Județul Alba
http://gustuldecetea.ro/

A fi student la specializarea  Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism din cadrul USAMV Cluj-Napoca a fost o adevăratǎ provocare. Studenţii au fost din întreaga Transilvanie, domeniile de studiu au fost variate, însǎ profesorii au avut capacitatea de a ne ţine mereu “în prizǎ”. Chiar dacǎ materiile erau noi pentru mulţi dintre noi, subiectele au fost abordate în profunzime, iar dascǎlii au fost mereu deschişi pentru a ne ajuta ori de câte ori aveam nevoie. Faptul cǎ am studiat materii din domenii diferite a avut, din punctul meu de vedere, şi avantaje şi dezavantaje. Principalul avantaj a fost acela că am dispus de cunoștințe solide în domeniul economiei, agroturismului sau agriculturii pe baza cărora am putut dezvolta afaceri proprii. Pe lângǎ faptul că în propria afacere mǎ folosesc de noţiunile de antreprenoriat, utilizez din plin şi aptitudinile dobândite în domeniul industriei alimentare. Din punctul meu de vedere, prin absolvirea acestei specializări, veți dispune de un bagaj solid de cunoștințe pe baza cărora vă veți putea aventura în domeniul antreprenoriatului în sectoare precum agroturism, alimentație publică, consultanţǎ ruralǎ sau agribusiness.

Poate sunt puţin subiectiv, dar consider campusul de la USAMV Cluj-Napoca unul dintre cele mai frumoase, dacǎ nu chiar cel mai impresionant din Cluj-Napoca. Este foarte bine dotat şi oferǎ soluţii atât pentru petrecerea timpului liber cât şi condiţii excelente pentru studiu. Deci este un loc ideal atât pentru studenţii sârguincioşi cât şi pentru cei mai… „poznaşi”. Închei prin a vă mărturisi că pe baza colaborărilor internaționale dezvoltate la nivel de departament am absolvit în anul 2013 masterul Food Identity. A fost o experiență deosebită prin faptul că am fost student în cinci universități europene din Franța, Anglia, Italia, Spania dar și din…România. Da!.. profesorii voștri au impresionat prin maniera de predare studenți veniți din peste 10 țări ale lumii.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:19:59+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2007 - 2011 Master Agribusiness 2011- 2013; Food Identity Franța (2013). Antreprenor industria alimentară  -  Cetea - Gustul din Apuseni, Județul Alba http://gustuldecetea.ro/ A fi student la specializarea  Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism din cadrul USAMV Cluj-Napoca a fost o adevăratǎ provocare. Studenţii au fost din întreaga Transilvanie, domeniile de studiu au fost variate, însǎ profesorii au avut capacitatea de a ne ţine mereu “în prizǎ”. Chiar dacǎ materiile erau noi pentru mulţi dintre noi, subiectele au fost abordate în profunzime, iar dascǎlii au fost mereu deschişi pentru a ne ajuta ori de câte ori aveam nevoie. Faptul cǎ am studiat materii din domenii diferite a avut, din punctul meu de vedere, şi avantaje şi dezavantaje. Principalul avantaj a fost acela că am dispus de cunoștințe solide în domeniul economiei, agroturismului sau agriculturii pe baza cărora am putut dezvolta afaceri proprii. Pe lângǎ faptul că în propria afacere mǎ folosesc de noţiunile de antreprenoriat, utilizez din plin şi aptitudinile dobândite în domeniul industriei alimentare. Din punctul meu de vedere, prin absolvirea acestei specializări, veți dispune de un bagaj solid de cunoștințe pe baza cărora vă veți putea aventura în domeniul antreprenoriatului în sectoare precum agroturism, alimentație publică, consultanţǎ ruralǎ sau agribusiness. Poate sunt puţin subiectiv, dar consider campusul de la USAMV Cluj-Napoca unul dintre cele mai frumoase, dacǎ nu chiar cel mai impresionant din Cluj-Napoca. Este foarte bine dotat şi oferǎ soluţii atât pentru petrecerea timpului liber cât şi condiţii excelente pentru studiu. Deci este un loc ideal atât pentru studenţii sârguincioşi cât şi pentru cei mai… „poznaşi”. Închei prin a vă mărturisi că pe baza colaborărilor internaționale dezvoltate la nivel de departament am absolvit în anul 2013 masterul Food Identity. A fost o experiență deosebită prin faptul...

Ing. MSc. Adriana PAȘCALĂU

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2010 - 2014
Master Agribusiness, promoția 2014 -2015

Consultant în accesare fonduri europene, Compania de Consultanță Financiară Transilvania
Cluj-Napoca, județul Cluj

Privind în trecut, și având în prezent experiență în câmpul muncii, dacă ar trebui să aleg acum universitatea, spun cu drag că aș alege din nou USAMV Cluj-Napoca și în special specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, din cadrul Departamentului de Științe Economice. Aș face aceeași alegere pentru că este o specializare frumoasă și interesantă, cursurile fiind utile și mai ales din domenii variate, ceea ce m-a ajutat foarte mult în domeniul în care lucrez acum, și anume consultanță în accesarea fondurilor  europene. În acest domeniu de activitate trebuie să ai cunoștințe pornind de la agricultură sau agroturism și până la administrarea și gestionarea unei afacerii. Consider totodată că a fost un atu absolvirea acestor cursuri pentru că am învățat pe lângă teorie și practic aspectele prezentate, totodată punându-se accentul foarte mult pe dezvoltarea abilităților de gândire și comunicare a studenților, susținute de prezentări. Mai mult mărturisesc că am fost pregătiți pentru intrarea pe piața muncii, primind sfaturi despre susținerea unui interviu și pregătirea unui CV. Tot aici am întâlnit oameni frumoși, colegii cu care am construit relații de prietenie trainice și reușite, precum și profesori deosebiți și foarte bine pregătiți, așteptând mereu feed-back din partea studenților. Atmosfera plăcută și cadrul prietenos în relația cu personalul didactic, consider că este un atu pentru universitate.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:24:09+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2010 - 2014 Master Agribusiness, promoția 2014 -2015 Consultant în accesare fonduri europene, Compania de Consultanță Financiară Transilvania Cluj-Napoca, județul Cluj Privind în trecut, și având în prezent experiență în câmpul muncii, dacă ar trebui să aleg acum universitatea, spun cu drag că aș alege din nou USAMV Cluj-Napoca și în special specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, din cadrul Departamentului de Științe Economice. Aș face aceeași alegere pentru că este o specializare frumoasă și interesantă, cursurile fiind utile și mai ales din domenii variate, ceea ce m-a ajutat foarte mult în domeniul în care lucrez acum, și anume consultanță în accesarea fondurilor  europene. În acest domeniu de activitate trebuie să ai cunoștințe pornind de la agricultură sau agroturism și până la administrarea și gestionarea unei afacerii. Consider totodată că a fost un atu absolvirea acestor cursuri pentru că am învățat pe lângă teorie și practic aspectele prezentate, totodată punându-se accentul foarte mult pe dezvoltarea abilităților de gândire și comunicare a studenților, susținute de prezentări. Mai mult mărturisesc că am fost pregătiți pentru intrarea pe piața muncii, primind sfaturi despre susținerea unui interviu și pregătirea unui CV. Tot aici am întâlnit oameni frumoși, colegii cu care am construit relații de prietenie trainice și reușite, precum și profesori deosebiți și foarte bine pregătiți, așteptând mereu feed-back din partea studenților. Atmosfera plăcută și cadrul prietenos în relația cu personalul didactic, consider că este un atu pentru universitate.

Ing. MSc. Ramona ULICI

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2010 - 2014
Master Economie Agroalimentară, promoția 2014- 2016

Consilier debutant
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Cluj

În societatea contemporană, educația ocupă un rol foarte important în formarea individului, atât din punct de vedere personal cât și profesional. Aceasta are menirea de a-l forma, deschizându-i noi orizonturi, oferindu-i acces nelimitat la descoperirea posibilităților sale de dezvoltare. În cei 4 ani de studiu în  cadrul USAMV Cluj-Napoca, specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, am descoperit treptat toate aceste posibilități de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, în tot acest timp am învățat că dacă vrei să ai succes în ceea ce faci, în primul rând trebuie să muncești, iar mai apoi să perseverezi și să fii punctual.

În mod evident, faptul că am absolvit specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism și urmând în prezent masterul în cadrul aceleași Universități, specializarea Economie Agroalimentară, m-a ajutat să mă orientez în carieră și de asemenea, să acumulez cunoștințe pe care le aplic și azi în activitatea mea de zi cu zi. În prezent sunt angajată în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Cluj, ocupând funcția de Consilier Debutant. Activitatea mea zilnică se desfăşoară într-o instituţie publică, în care se aplică strategiile de management performant, studiate în facultate, în care comunicarea și relația cu fermierii este foarte importantă. Mai mult, datorită faptului că lucrez într-un domeniu cu multe ramuri de activitate, am reușit să-mi dezvolt cunoștințele în domenii precum: Agricultura, Finanţele, Resursele Umane, Controlul pe Teren, Consultanţă etc. Așadar, mărturisesc cu sinceritate că fiecare zi este o provocare frumoasă pentru mine!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:27:46+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2010 - 2014 Master Economie Agroalimentară, promoția 2014- 2016 Consilier debutant Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Cluj În societatea contemporană, educația ocupă un rol foarte important în formarea individului, atât din punct de vedere personal cât și profesional. Aceasta are menirea de a-l forma, deschizându-i noi orizonturi, oferindu-i acces nelimitat la descoperirea posibilităților sale de dezvoltare. În cei 4 ani de studiu în  cadrul USAMV Cluj-Napoca, specializarea Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, am descoperit treptat toate aceste posibilități de dezvoltare personală și profesională. De asemenea, în tot acest timp am învățat că dacă vrei să ai succes în ceea ce faci, în primul rând trebuie să muncești, iar mai apoi să perseverezi și să fii punctual. În mod evident, faptul că am absolvit specializarea Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism și urmând în prezent masterul în cadrul aceleași Universități, specializarea Economie Agroalimentară, m-a ajutat să mă orientez în carieră și de asemenea, să acumulez cunoștințe pe care le aplic și azi în activitatea mea de zi cu zi. În prezent sunt angajată în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Cluj, ocupând funcția de Consilier Debutant. Activitatea mea zilnică se desfăşoară într-o instituţie publică, în care se aplică strategiile de management performant, studiate în facultate, în care comunicarea și relația cu fermierii este foarte importantă. Mai mult, datorită faptului că lucrez într-un domeniu cu multe ramuri de activitate, am reușit să-mi dezvolt cunoștințele în domenii precum: Agricultura, Finanţele, Resursele Umane, Controlul pe Teren, Consultanţă etc. Așadar, mărturisesc cu sinceritate că fiecare zi este o provocare frumoasă pentru mine!

Student Carmen CIOTLĂUȘ, anul 4

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016

Liceul de proveniență: Liceul Tehnologic Alexandru Borza

Cluj-Napoca, județul Cluj

La început eram doar niște boboci care căutau în permanență îndrumări pentru a ajunge la sala de seminar/curs, însă, odată cu trecerea săptămânilor și a primelor luni din anul I totul a început să capete sens. Cu fiecare oră de seminar care trecea lucrurile prindeau contur și viziune în mințile noastre. Pot spune foarte hotărâtă faptul că această universitate, această facultate, dar mai ales această specializare (Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism) mi-a lărgit orizontul și când spun asta mă refer mai ales la multitudinea de metode și modalități de a schimba ceva în viața mea, de a face ceva pentru mine și a mă realiza atât pe plan personal prin dorința de autodezvoltare, cât și pe plan profesional prin oportunitățile care se deschid.

Acești aproape 4 ani din studenție au semnificat pentru mine cunoaștere, curiozitate, ambiție, interes pentru disciplinele de bază și nu numai care te formează, în viziunea mea, pentru antreprenorul de mâine. Departamentul de Ştiințe economice este cea mai mare oportunitate pentru studenți datorită cadrelor didactice care transmit cunoștințele lor cu mult altruism, a bazei-tehnico materiale și disciplinelor care, odată ce ai început să le descoperi vei dori să afli mai multe. Printre ele pot foarte ușor să enumăr: turism, management, macroeconomie, contabilitate, tehnică culinară, gastronomie, administrarea afacerii, etnografie și folclor, dar mai ales practica în cadrul căreia ai posibilitatea de a intra în contact direct cu mediul de afaceri, cu piața muncii
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:21:05+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016 Liceul de proveniență: Liceul Tehnologic Alexandru Borza Cluj-Napoca, județul Cluj La început eram doar niște boboci care căutau în permanență îndrumări pentru a ajunge la sala de seminar/curs, însă, odată cu trecerea săptămânilor și a primelor luni din anul I totul a început să capete sens. Cu fiecare oră de seminar care trecea lucrurile prindeau contur și viziune în mințile noastre. Pot spune foarte hotărâtă faptul că această universitate, această facultate, dar mai ales această specializare (Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism) mi-a lărgit orizontul și când spun asta mă refer mai ales la multitudinea de metode și modalități de a schimba ceva în viața mea, de a face ceva pentru mine și a mă realiza atât pe plan personal prin dorința de autodezvoltare, cât și pe plan profesional prin oportunitățile care se deschid. Acești aproape 4 ani din studenție au semnificat pentru mine cunoaștere, curiozitate, ambiție, interes pentru disciplinele de bază și nu numai care te formează, în viziunea mea, pentru antreprenorul de mâine. Departamentul de Ştiințe economice este cea mai mare oportunitate pentru studenți datorită cadrelor didactice care transmit cunoștințele lor cu mult altruism, a bazei-tehnico materiale și disciplinelor care, odată ce ai început să le descoperi vei dori să afli mai multe. Printre ele pot foarte ușor să enumăr: turism, management, macroeconomie, contabilitate, tehnică culinară, gastronomie, administrarea afacerii, etnografie și folclor, dar mai ales practica în cadrul căreia ai posibilitatea de a intra în contact direct cu mediul de afaceri, cu piața muncii

Student Ana-Maria UNGUREAN, anul 4

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016

Liceul de proveniență: Liceul Teoretic Victor Babes, Cluj-Napoca

Pensiunea Cluj, Cluj-Napoca
www.pensiuneacluj.ro

Viața de student este cea mai frumoasă și importantă din viața unui om, deoarece este plină de evenimente care își lasă amprenta asupra fiecăruia dintre noi. Toți acești ani care au trecut, au contribuit la maturizarea, dezvoltarea precum și la formarea mea ca și om.  Am învățat o multitudine de lucruri noi, din toate punctele de vedere. Am avut parte de niște profesori extraordinari, care au știut să ne capteze atenția făcând interesante orele de curs/seminar. Pe parcursul facultății, am avut șansa să lucrez la recepția unei pensiuni turistice din Cluj-Napoca în urma unui program de practică. Deși nu aveam experiență în domeniu, cunoștințele dobândite până la momentul respectiv au reprezentat un avantaj pentru mine și astfel am reușit să mă integrez mai ușor. Toate disciplinele pe care le-am parcurs de-a lungul acestor ani, m-au ajutat și mă ajută în activitatea profesională din momentul de față.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:44:16+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016 Liceul de proveniență: Liceul Teoretic Victor Babes, Cluj-Napoca Pensiunea Cluj, Cluj-Napoca www.pensiuneacluj.ro Viața de student este cea mai frumoasă și importantă din viața unui om, deoarece este plină de evenimente care își lasă amprenta asupra fiecăruia dintre noi. Toți acești ani care au trecut, au contribuit la maturizarea, dezvoltarea precum și la formarea mea ca și om.  Am învățat o multitudine de lucruri noi, din toate punctele de vedere. Am avut parte de niște profesori extraordinari, care au știut să ne capteze atenția făcând interesante orele de curs/seminar. Pe parcursul facultății, am avut șansa să lucrez la recepția unei pensiuni turistice din Cluj-Napoca în urma unui program de practică. Deși nu aveam experiență în domeniu, cunoștințele dobândite până la momentul respectiv au reprezentat un avantaj pentru mine și astfel am reușit să mă integrez mai ușor. Toate disciplinele pe care le-am parcurs de-a lungul acestor ani, m-au ajutat și mă ajută în activitatea profesională din momentul de față.

Student Elena-Ecaterina GERGELY, anul 4

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016

Liceul de proveniență: Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos"
Cluj-Napoca, județul Cluj

În anii petrecuți la facultate am încercat să nu mă limitez doar la participarea orelor din cadrul programului universitar, astfel am avut bucuria de a cunoaște și de a colabora cu persoane profesionaliste, de la care am avut foarte multe de învățat, fiind deschise la colaborări și îndrumări pentru viitor. Toate activitățile la care am participat în cursul facultății m-au ajutat la dobândirea multor cunoștințe, totodată trăind numeroase experiențe de neuitat.

Încă din anul I. de facultate am ales să fiu membru activ al Federației Asociaților Studențești USAMV – Cluj-Napoca, având parte de foarte multe experiențe plăcute. Lucrând în echipă cu oameni noi, mi-am dat seama de abilitățile și potențialul pe care îl pot fructifica prin aceste activități de voluntariat. Stagiile de practică pe care le-am efectuat în cursul facultății, m-au ajutat din punct de vedere al dezvoltării profesionale, acumulând nu doar cunoștiințe teoretice dar și practice. În anul II. de facultate prin practica la Hotel City Plaza am avut șansa să observ organizarea întregii companii, iar la Restaurantul Chios, am învățat cum se organizează o sală pentru evenimente, respectiv tehnica de servire a clienților. În anul III. de facultate practica profesională s-a desfășurtat la pensiunea turistică Lara, pe diverse posturi precum: recepție, relații cu publicul, ospătar, având totodată activități și responsabilități privind organizarea sălii pentru evenimente, menținerea condițiilor optime de servire și igienă. În anul IV. am avut oportunitatea de a participa la Proiectul POSDRU “Stagii de practică performante pentru profesioniştii de mâine – START” organizat împreună cu Hypermarche CORA Cluj- Napoca. Am asimilat noi informații specifice marketingului, iar în urma concursului desfășurat în cadrul acestui proiect am obținut Premiul III la Specializarea Marketing. În cadrul aceluiaș proiect am beneficiat de consultanță în formare profesională, respectiv consiliere psihologică/vocațională. Toate aceste oportunități oferite de universitate împreună cu bagajul solid de cunoștințe de specialitate consider că se vor constitui într-un atuu solid în găsirea unui loc de muncă.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:48:24+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2012 - 2016 Liceul de proveniență: Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos" Cluj-Napoca, județul Cluj În anii petrecuți la facultate am încercat să nu mă limitez doar la participarea orelor din cadrul programului universitar, astfel am avut bucuria de a cunoaște și de a colabora cu persoane profesionaliste, de la care am avut foarte multe de învățat, fiind deschise la colaborări și îndrumări pentru viitor. Toate activitățile la care am participat în cursul facultății m-au ajutat la dobândirea multor cunoștințe, totodată trăind numeroase experiențe de neuitat. Încă din anul I. de facultate am ales să fiu membru activ al Federației Asociaților Studențești USAMV – Cluj-Napoca, având parte de foarte multe experiențe plăcute. Lucrând în echipă cu oameni noi, mi-am dat seama de abilitățile și potențialul pe care îl pot fructifica prin aceste activități de voluntariat. Stagiile de practică pe care le-am efectuat în cursul facultății, m-au ajutat din punct de vedere al dezvoltării profesionale, acumulând nu doar cunoștiințe teoretice dar și practice. În anul II. de facultate prin practica la Hotel City Plaza am avut șansa să observ organizarea întregii companii, iar la Restaurantul Chios, am învățat cum se organizează o sală pentru evenimente, respectiv tehnica de servire a clienților. În anul III. de facultate practica profesională s-a desfășurtat la pensiunea turistică Lara, pe diverse posturi precum: recepție, relații cu publicul, ospătar, având totodată activități și responsabilități privind organizarea sălii pentru evenimente, menținerea condițiilor optime de servire și igienă. În anul IV. am avut oportunitatea de a participa la Proiectul POSDRU “Stagii de practică performante pentru profesioniştii de mâine – START” organizat împreună cu Hypermarche CORA Cluj- Napoca. Am asimilat noi informații specifice marketingului, iar în urma concursului desfășurat în cadrul acestui proiect am obținut Premiul III la Specializarea Marketing. În cadrul...

Student Jeana Denisa DANCIU, anul 3

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2013- 2017

Liceul de proveniență: Colegiul National "Gheorghe Șincai" Baia Mare, județul Maramureș

Îmi place mâncarea… dar cui nu-i place?! Încă din vremea liceului mă tot gândeam că mi-aş dori să deţin un restaurant, să ştiu cum se desfăşoară o zi într-un astfel de loc. Era aproape sfârşitul clasei a 12-a şi încă nu aveam nicio opţiune aleasă în ceea ce privea înscrierea la un program de licenţă din cadrul unei universităţi. Uitându-mă rapid pe site-ul USAMV Cluj-Napoca, am descoperit această specializare, care din punctul meu de vedere răspundea perfect nevoii mele de cunoaştere.

Ce aş putea să vă spun după primii trei ani petrecuţi aici? Nefiind un colectiv atât de numeros vă veţi cunoaşte relativ repede unii pe alţii, atât studenţii între voi cât şi studenţii cu profesorii. Nu va exista acea colaborare “rece” student - profesor, ci totul se va desfăşura mult mai uşor datorită faptului că veţi avea de a face cu un colectiv profesoral destul de tânăr, foarte bine pregătit în domeniul în care activează, care nu prezintă doar din “carţi” ci are în spate şi experienţa unei munci desfăşurate în domeniul economiei, alimentaţiei publice şi turismului.

Programa studiată va fi foarte interesantă şi vastă în acelaşi timp. Aşadar, în urma celor patru ani de studiu veţi dobândi cunoștințe în domenii conexe. Materiile de profil economic sunt studiate în amănunt, astfel puteţi concura fără nici un fel de problemă cu o persoană care studiază o specializare economică în cadrul unei facultăţi de profil. La partea de alimentaţie publică se vor studia toate grupele principale de alimente, tehnica în gastronomie, gastronomie etc, materii pe care un pasionat al domeniului le va îndrăgi. De asemenea turismul vine şi el o cu bogată încărcătură de cunoştinţe. Fiecare materie studiată e însoţită de activităţi practice, care sunt foarte îndrăgite de toţi studenţii – excursii, degustări de fructe/vinuri, tehnici de producție în legumicultură/floricultură, muncă în vie, gătirea diferitelor tipuri de preparate, tehnici de patiserie etc., activităţi pe care eu şi colegii mei le desfăşurăm cu mult entuziasm, peste tot doar zâmbete şi voie bună.

Dacă eşti muncitor, eşti răsplătit pe măsură cu burse, premii, excursii. Practic toată activitatea noastră se desfăşoară într-un cadru foarte motivant, principalul scop reprezentându-l evoluţia noastră ca oameni, cunoscători ai domeniului.

În prezent, sunt unul din cursanţii Şcolii de Bucătari Adrian HĂDEAN, pe care acesta o desfăşoară în colaborare cu universitatea noastră. Toate cunoștințele dobândite de-a lungul acestor ani reprezintă o bază solidă, fără de care nu aş putea înţelege procesele de producţie a unui preparat culinar, atunci când vine vorba de ştiinţa care stă în spatele a ceea ce cu toţii numim mâncare.

Alegeți deci o specializare care vă oferă mai mult decât o pregătire teoretică solidă ci și o pregătire practică temeinică!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:51:01+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2013- 2017 Liceul de proveniență: Colegiul National "Gheorghe Șincai" Baia Mare, județul Maramureș Îmi place mâncarea… dar cui nu-i place?! Încă din vremea liceului mă tot gândeam că mi-aş dori să deţin un restaurant, să ştiu cum se desfăşoară o zi într-un astfel de loc. Era aproape sfârşitul clasei a 12-a şi încă nu aveam nicio opţiune aleasă în ceea ce privea înscrierea la un program de licenţă din cadrul unei universităţi. Uitându-mă rapid pe site-ul USAMV Cluj-Napoca, am descoperit această specializare, care din punctul meu de vedere răspundea perfect nevoii mele de cunoaştere. Ce aş putea să vă spun după primii trei ani petrecuţi aici? Nefiind un colectiv atât de numeros vă veţi cunoaşte relativ repede unii pe alţii, atât studenţii între voi cât şi studenţii cu profesorii. Nu va exista acea colaborare “rece” student - profesor, ci totul se va desfăşura mult mai uşor datorită faptului că veţi avea de a face cu un colectiv profesoral destul de tânăr, foarte bine pregătit în domeniul în care activează, care nu prezintă doar din “carţi” ci are în spate şi experienţa unei munci desfăşurate în domeniul economiei, alimentaţiei publice şi turismului. Programa studiată va fi foarte interesantă şi vastă în acelaşi timp. Aşadar, în urma celor patru ani de studiu veţi dobândi cunoștințe în domenii conexe. Materiile de profil economic sunt studiate în amănunt, astfel puteţi concura fără nici un fel de problemă cu o persoană care studiază o specializare economică în cadrul unei facultăţi de profil. La partea de alimentaţie publică se vor studia toate grupele principale de alimente, tehnica în gastronomie, gastronomie etc, materii pe care un pasionat al domeniului le va îndrăgi. De asemenea turismul vine şi el o cu bogată încărcătură de cunoştinţe. Fiecare materie studiată e...
0
0
Departamentul de Științe Economice