Anunțuri

STUDENT?? PARTICIPĂ LA PRIMUL CONCURS EUROPEAN DIGITAL DE MANAGEMENT AL FERMEI

Condițiile de însciere și de participare pot fi consultate aici.
Premii de 3000 de euro!!!
Termen limită 06/10/2019.
Studenții interesați, indiferent de specializare, organizați în grupe de maxim 3 persoane vor trimite un email pe adresa econ@usamvcluj.ro în care vor specifica echipa și un număr de telefon de contact.

Succes!

Postat 02/10/2019


Imagini pentru saison france roumanieLa Politique Agricole Commune (PAC) – les positions de la France et de la Roumanie dans les négociations (2020 – 2027) / Politica Agricolă Comună (PAC) – poziția Franței și a României în cadrul noilor negocieri (2020 – 2027)

Chercheur ou professeur? Étudiant ou lycéen? Agriculteur ou entrepreneur dans la zone rurale?

Nous vous invitons le 7 Mai 2019 dans l’Amphiteatre Rouge de la Biblioteque de l’Université de Sciences Agricoles et de Médicine Vétérinaire de Cluj-Napoca (14pm – 16pm) pour une présentation sur la Politique Agricole Commune (PAC) qui sera réalisée (en roumain) par Marie-Luce GHIB, Conseillère agricole à l’Ambassade de France en Roumanie.
La PAC est en plein négociation, à cette occasion, Mme Ghib rappellera ce qui l’a fondé, ses différentes évolutions et également les enjeux de la réforme actuelle. Ce sera l’occasion de comprendre les positions respectives de la France et de la Roumanie dans ces négociations.

A l’occasion de ce séminaire, une exposition « Saison Roumanie-France » issue d’un concours photo franco-roumain sur la PAC sera inauguré le rez-de-chaussée de la Bibliothèque Universitaire de l’Université de Sciences Agricoles et de Médicine Vétérinaire de Cluj-Napoca (13 pm).

Inscription ici.

Cercetător sau profesor? Student sau elev de liceu? Fermier sau antreprenor în zona rurală?

Vă invităm în data de 7 mai 2019, în Amfiteatrul Roșu din cadrul Bibliotecii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (14pm – 16pm) pentru o prezentare privind Politica Agricolă Comună (PAC). Prezentarea urmează să fie realizată (în limba română) de Marie-Luce GHIB, Consilier agricol la Ambasada Franței în România.
Politica Agricolă Comună este în prezent în plină negociere la nivel european. Cu această ocazie, d-na GHIB va prezenta succint cum a evoluat această politică, subliniind în egală măsură provocările principale ale reformei actuale. Aceasta va fi o ocazie perfectă de a înțelege pozițiile Franței și ale României în aceste negocieri.

 Cu ocazia acestui seminar va fi inaugurată și o expoziție de fotografie cuprinsă în cadrul programului Sezonul România-Franța. Fotografiile sunt rezultatul unui concurs de fotografie franco-român privind Politica Agricolă Comună. Expoziția va fi deschisă la parterul Bibliotecii Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca începând cu ora 13.

Pentru înscrieri vă rugăm să completați acest formular. Vă așteptăm cu drag !

Postat 22/04/2019


CURS ANIMATOR CENTRE DE VACANȚĂ

Asociația Turistică Ghizii Romîniei (ATGR) organizează cursuri de agent turism ghid, ghid național, ghid montan și animatori centre de vacanță.
Ce presupune cursul de Animatori centre de vacanță? Este vorba de participarea pe o perioada de 5 zile la un training/curs, in perioada 8-12 mai în Gura Humorului unde se va învăța modul de realizare  a activităților de  animație pentru tabere de copii alături de cățărare pe panou, ateliere de noduri, jocuri de teambuilding, jocuri de competitie, ateliere de airsoft, etc.. Cursul este autorizat ANC și are costul de 750 de lei, care include 4 nopti cazare cu pensiune completa in Humor, materiale necesare desfasurarii activitatilor, suport de curs, examinare si elibereare certificat absolvire ANC.
Mai multe detalii puteti gasii aici: https://www.facebook.com/events/269275630663565/

Postat 10/04/2019


Ziua Porților Deschise în industria ospitalității – vizită în cadrul Double Tree By Hilton Cluj -Napoca

 Studenții specializărilor Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism și Inginerie și Management în Industria Turismului sunt invitați să participe la evenimentul Ziua Porților Deschise în Industria Ospitalității organizată de către Federația Industriei Hoteliere din România în carul  DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza (detalii: http://www.fihr.ro/evenimente/open-doors-aprilie-2019/).
Pentru înscrieri șefii de grupă ai specializărilor mai sus amintite (anul 1, 2, 3, și 4) vor completa o listă care va fi trimisă până miercuri 10/04/2019 ora 14 pe adresa de email valentin.mihai@usamvcluj.ro
Postat 12/11/2018

Participați la hackathonul Întîlnirilor Europene din Transilvania

Serviciul de Cooperare al Ambasadei Franței și Institutul Francez din România organizează cea de-a 9-a ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania, eveniment care va avea loc la Cluj-Napoca, pe 15 și 16 aprilie 2019, pe tema tranziției către economia circulară.

JPEG

Evenimentul din acest an se va desfășura în format hackathon, un concurs de idei ce îmbină digitalul și căutarea de soluții inovatoare, pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă comunitățile locale. Depășind cadrul tradițional al întîlnirilor dintre actorii locali, acest eveniment va reuni aproximativ 50 de participanți, împărțiți în mai multe echipe, și își propune să vină cu la propuneri de proiecte care i-ar putea inspira pe decidenții locali în definirea de noi strategii. Fiecare echipă, compusă din șase sau șapte participanți, va avea la dispoziție aproximativ 24 de ore pentru a crea un proiect, urmând îndrumările experților în dezvoltare durabilă și teritorială.

Pentru a participa, candidații trebuie să completeze și să trimită formularul de candidatură până marti, 26 martie, la adresele de mail: clement.fabreguettes@diplomatie.gouv.fr și ana-maria.boghean@diplomatie.gouv.fr.

Dosar de înscriere în limbile franceză și română/regulament


Imagini pentru oferte de muncaDacă vrei să faci parte dintr-un proiect la scară largă și să pui în practică cele studiate la facultate, ai posibilitatea să te implici în efectuarea unui studiu de piață prin care se va elabora strategia de marketing pentru desfacerea unor noi produse în cadrul unor cabinete veterinare! Se oferă contract de muncă part-time pe perioadă nedeterminată, și un program flexibil.

Detalii suplimentare: AICI.


PREZENTARE POSIBILITĂȚI DE PRACTICĂ/INTERNSHIP DOUBLETREE BY HILTON CLUJ-CITY PLAZA

Marți, 20.11.2018începând cu ora 14:00, Amfiteatrul Roșu, Clădirea Bibliotecii are loc prezentarea unor posibilități de proctică/intership pentru studenții specializărilor la nivel licență IMIT, IMAPA și master (Agribusiness și Economie Agro-alimentară).
Invitat: Simona Ilyes HR Manager; DoubleTree by Hilton Cluj – City Plaza
Postat 12/11/2018

Concurs științific studențesc organizat de către Facultatea de Management și Turism Rural din cadrul USAMV a Banatului Regele Mihai I al Romaniei  în perioada 06-07 Decembrie 2018. 

Concursul se adreseaza studenților și masteranzilor și este organizat pe trei secțiuni cu următoarea tematică:
    1. Inițierea unei afaceri sociale inovative în spațiul rural
    2. Evidențierea tradițiilor gastronomice naționale
    3. Promovarea produsului turistic ”Timișoara – capitală culturală europeană 2021ˮ 
Detalii referitoare la înscriere aici.
Postat 11/10/2018

PAC, ce înseamnă pentru mine? Concurs foto organizat între Franța și România axat pe 3 categorii:
– reînnoirea generațiilor în zona rurală;
– agricultură/ pădure și mediu;
– agricultură și alimentație.

Fotografia va fi însoțită de un titlu, de o scurtă descriere în franceză sau română care să nu depășească 140 caractere, data și numele locului în care aceasta a fost facută.

Concursul este deschis oricărui student înscris în 2018 într-o unitate de învățământ agricol sau care cuprinde formări agricole (secundare sau superioare) din Franța sau din România.

Premii sunt în funcție de categoriile:
Categoria “Reînnoirea generațiilor în mediul rural”:
– 4 vouchere de 700 RON pentru câștigătorii din România
– 4 vouchere de 150 EUR pentru câștigătorii din Franța
Agricultura / categoria pădurilor și mediului:
– 4 vouchere de 500 RON pentru câștigătorii din România
– 4 vouchere de 110 EUR pentru câștigătorii din Franța
Categoria “Agricultură și Alimentație”:
– 1 masă pentru 2 persoane în restaurantul cu stea de la Michelin, Maison Blanche, la Paris, pentru un câștigător din Franța
– 4 mese pentru 2 persoane în următoarele restaurante din România: Maize, Ceaun, Epoque sau Caruso pentru câștigătorii din România

Participanții trebuie să trimită din 20 august până în 20 octombrie 2018 la miezul nopții, o singura fotografie făcută de aceștia prin email la adresa următoare: PAC.FR.RO@gmail.com. Găsiți aici regulamentul de participare la concurs: https://goo.gl/CEwPpF


Groupama Asigurari

Prezentare aspecte teoretice și practice referitoare la asigurările de bunuri

Studenții masteranzi (domeniul Agribusiness și Economie Agroalimentară) și de la nivel de licență domeniul de studiu Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală sunt invitați să participe la prezentarea unor aspecte teoretice și practice specifice asigurărilor de bunuri (asigurări agricole).

Invitat: Horaţiu Romeo BERCEAN, Manager Control Intern (Şef Serviciu Control Intern) GROUPAMA

Evenimentul se va desfășura în data de 24 Aprilie 2018, ora 13.00 în sala H18 (campus USAMV Cluj-Napoca, Calea Mănăștur 3-5).
Interval orar 13.00 – 14.00

Postat 16/03/2018

 


Prezentare aspecte teoretice și practice referitoare la asigurările de viață și posibilități de practică/internship

Studenții masteranzi (domeniul Agribusiness și Economie Agroalimentară) și de la nivel de licență domeniul de studiu Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală sunt invitați să participe la prezentarea unor aspecte teoretice și practice referitoare la încheierea asigurărilor de viață din cadrul Companiei de Asigurări Alianz Țiriac.

Invitat: Botond BarthaAgency Manager Allianz-Tiriac Asigurări / Agenția Cluj

Evenimentul se va desfășura în data de 20 Martie 2018, ora 13.00 în sala H18 (campus USAMV Cluj-Napoca, Calea Mănăștur 3-5).
Interval orar 13.00 – 14.00

Postat 16/03/2018


Prezentare Programe de practică, interhship și voluntariat în cadrul Hamton by Hilton Cluj-Napoca în anul universitar 2017/2018.

Studenții specializărilor Inginerie și Management în Industria Turismului și Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism (anul 2 , 3 și 4) sunt invitați să participe la prezentarea programelor de practică, internship și voluntariat dezvoltate împreună cu Hilton Cluj-Napoca

Invitați în cadrul evenimentului:

Zsolt TORJAI
General Manager, Hampton by Hilton Cluj-Napoca

Carmen BUDUSAN
Guest Service Manager, Hampton by Hilton Cluj-Napoca

Studenți din anul 2 și 3 participanți în cadrul programelor în anii anteriori.

Evenimentul se va desfășura în data de 13 Martie 2018, ora 13.00 în Sala H18 (campus USAMV Cluj-Napoca, Calea Mănăștur 3-5).
Interval orar 13.00 – 14.00

Postat 06/03/2018