Student Jeana Denisa DANCIU, anul 3

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2013- 2017 Liceul de proveniență: Colegiul National "Gheorghe Șincai" Baia Mare, județul Maramureș
Îmi place mâncarea… dar cui nu-i place?! Încă din vremea liceului mă tot gândeam că mi-aş dori să deţin un restaurant, să ştiu cum se desfăşoară o zi într-un astfel de loc. Era aproape sfârşitul clasei a 12-a şi încă nu aveam nicio opţiune aleasă în ceea ce privea înscrierea la un program de licenţă din cadrul unei universităţi. Uitându-mă rapid pe site-ul USAMV Cluj-Napoca, am descoperit această specializare, care din punctul meu de vedere răspundea perfect nevoii mele de cunoaştere.
Ce aş putea să vă spun după primii trei ani petrecuţi aici? Nefiind un colectiv atât de numeros vă veţi cunoaşte relativ repede unii pe alţii, atât studenţii între voi cât şi studenţii cu profesorii. Nu va exista acea colaborare “rece” student - profesor, ci totul se va desfăşura mult mai uşor datorită faptului că veţi avea de a face cu un colectiv profesoral destul de tânăr, foarte bine pregătit în domeniul în care activează, care nu prezintă doar din “carţi” ci are în spate şi experienţa unei munci desfăşurate în domeniul economiei, alimentaţiei publice şi turismului.
Programa studiată va fi foarte interesantă şi vastă în acelaşi timp. Aşadar, în urma celor patru ani de studiu veţi dobândi cunoștințe în domenii conexe. Materiile de profil economic sunt studiate în amănunt, astfel puteţi concura fără nici un fel de problemă cu o persoană care studiază o specializare economică în cadrul unei facultăţi de profil. La partea de alimentaţie publică se vor studia toate grupele principale de alimente, tehnica în gastronomie, gastronomie etc, materii pe care un pasionat al domeniului le va îndrăgi. De asemenea turismul vine şi el o cu bogată încărcătură de cunoştinţe. Fiecare materie studiată e însoţită de activităţi practice, care sunt foarte îndrăgite de toţi studenţii – excursii, degustări de fructe/vinuri, tehnici de producție în legumicultură/floricultură, muncă în vie, gătirea diferitelor tipuri de preparate, tehnici de patiserie etc., activităţi pe care eu şi colegii mei le desfăşurăm cu mult entuziasm, peste tot doar zâmbete şi voie bună.
Dacă eşti muncitor, eşti răsplătit pe măsură cu burse, premii, excursii. Practic toată activitatea noastră se desfăşoară într-un cadru foarte motivant, principalul scop reprezentându-l evoluţia noastră ca oameni, cunoscători ai domeniului.
În prezent, sunt unul din cursanţii Şcolii de Bucătari Adrian HĂDEAN, pe care acesta o desfăşoară în colaborare cu universitatea noastră. Toate cunoștințele dobândite de-a lungul acestor ani reprezintă o bază solidă, fără de care nu aş putea înţelege procesele de producţie a unui preparat culinar, atunci când vine vorba de ştiinţa care stă în spatele a ceea ce cu toţii numim mâncare.
Alegeți deci o specializare care vă oferă mai mult decât o pregătire teoretică solidă ci și o pregătire practică temeinică!
2016-02-01T15:51:01+02:00