Student Alina FECHETE, anul 3

Specializarea Inginerie Economică în Agricultură, promoția 2013-2017
Liceul de proveniență: Liceul Economic ,,Ion Căian Românul"
Căianu-Mic, Județul Bistrița Năsăud
Vă salut! Numele meu este Alina FECHETE. În urmă cu trei ani, mă aflam în aceeași situație ca și voi întrucât căutam răspunsuri la o întrebare chinuitoare după finalizarea liceului și anume: ,,Ce facultate vreau să urmez?”.
Astfel, având în vedere că provin din mediul rural unde am dobândit dragostea față de agricultură, precum și datorită faptului că am terminat un liceu cu profil economic, am hotărât să aleg această facultate, respectiv această specializare. În primul rând doream să-mi ajut părinții, care au o fermă de 350 de familii de albine. O altă dorință este aceea de a avea propria afacere prin realizarea unui proiect finanțat prin fonduri europene.
Doresc să vă spun că încă din anul III de studii am învățat cum să-mi gestionez din punct de vedere economic afacerea familiei. Am renunțat deja la serviciile unui specialist în domeniu contabil astfel încât am contribuit la creșterea veniturilor familiei. Vreau să remarc faptul că există  o îmbinare perfectă între materiile de profil economic (contabilitate, management, finanțe etc) cu cele cu profil tehnic (tehnologia produselor animale, protecția mediului etc) fapt care poate contribui în mod decisiv la gestionarea și administrarea  propriei  afaceri. Cel puțin pe mine mă ajută în viața de zi cu zi!
2016-02-03T16:46:40+02:00