Student Miora ȚEPELUȘ, anul 4

Inginerie Economică în Agricultură,  promoția 2012 – 2016 Liceul de proveniență:  Grupul Școlar Corbu, Județul Harghita
Am ales să urmez această specializare deoarece am vrut să combin utilul cu plăcutul, adică să continui studiile economice (plăcutul) cu activitatea desfăşurată de părinţii mei, creşterea animalelor (utilul). Îmi place să spun aşa deoarece partea economică mi-a plăcut din totdeauna iar activitatea din cadrul fermei familiare, m-a ajutat să identific posibilităţi de a obţine un venit prin înfiinţarea propriei afaceri.
Agricultura reprezintă una dintre ramurile importante ale economiei naţionale, dar în acelaşi timp pentru mine reprezintă activitatea pe care am desfăşurat-o încă din anii copilăriei şi pe care doresc să o transform în propria afacere. Ferma familiei mele este formată din 20 de capete vaci cu lapte și 30 de ovine, afacere pe care după finalizarea studiilor doresc s-o dezvolt prin accesarea unor finanțări nerambursabile. Din producţia acestora realizăm o serie de produse lactate tradiționale (caş, brânză telemea, urdă etc) pe care le comercializăm atât la poarta fermei, cât și în pieţele din apropiere sau prin vânzare directă la domiciliul clienților noștii.
Parcurgând această specializare am reușit să înţeleg ce trebuie să facă managerul unei exploataţii agricole pentru eficientizarea și dezvoltarea afacerii. Această specializare m-a format ca şi om datorită cadrelor didactice pe care le-am întâlnit şi cărora le mulţumesc.
2016-02-03T16:44:11+02:00