Admitere Facultate Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole

Durata studiilor: 4 ani; Forma de învățământ ZI;

Titlul obținut: INGINER;

Este specializarea la nivel de licență care oferă viitorilor absolvenți competențe profesionale atât în domeniul dezvoltării rurale și cel agronomic cât și în domeniul economic. În momentul în care România dispune de peste 20 miliarde de euro destinați agriculturii și dezvoltării rurale alocați pentru perioada 2014-2020 de către Uniunea Europeană prin Politica Agricolă Comună, în calitate de viitori absolvenți veți dispune de cunoștințele care vă vor permite:

  • să  dezvoltați propriile afaceri în agricultură și în activități non-agricole. Exemplu sugestiv: sunt alocate anual de către Uniunea Europeană fonduri gratuite de până la 45.000 euro prin programul instalarea tânărului fermier; veți învăța cum să le accesați și mai ales cum să vă conduceți propria afacere. La finalizarea studiilor aveți deci posibilitatea să deveniți proprii voștri patroni! Mai mult, doar cei care au studii de specialitate în domeniu pot accesa astfel de fonduri. Fiți deci printre cei care anticipează și conștientizează aceste lucruri încă de acum!
  • să  oferiți consultanță în domeniul accesării unor fonduri nerambursabile europene. Acest domeniu este foarte dinamic și în continuă dezvoltare.
  • lucrați în orice tip de societate comercială, dar mai ales în cele cu profil agro-alimentar, de comercializare a unor inputuri agricole sau de desfacere a produselor agro-alimentare. În calitate de angajat veți putea lucra în domeniul economic în departamentele vânzări, financiar-contabil sau cel managerial. În domeniul tehnic veți dispune de cunoștințele necesare punerii în practică a celor mai actuale tehnologii de producție în domenii agricole diverse cum ar fi culturi de câmp, zootehnie sau horticultură.
  • lucrați în instituțiile guvernamentale cu atribuții în domeniul politicilor agricole. În acest sens trebuie remarcată cererea crescută de personal a Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale, a Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură etc;
  • să    activați în domeniul bancar și cel al asigurărilor în departamentele destinate creditării proiectelor destinate dezvoltării rurale și cel al asigurărilor agricole. Practic toate instituțiile bancare românești și marea majoritate a asiguratorilor și-au constituit  în ultima perioadă astfel de departamente specializate, iar cererea de specialiști cu dublă specializare este o prezență constantă pe piața muncii;
  • să lucrați în structurile Grupurilor de Acțiune Locală, în instituțiile publice locale (primării; direcții financiare etc), clustere de afaceri; cooperative de producție și de comercializare a produselor agricole etc. Astfel de structuri au fost dezvoltate în România începând cu anul 2007, anul aderării la Uniunea Europeană. Ele sunt motorul dezvoltării locale un element cheie al prezentului și mai ales al viitorului. Fiți deci cei care anticipați prin studiile voastre nevoia de astfel de specialiști pe piață!
  • să vă continuaţi studiile prin programe de master și mai apoi de doctorat. Acestea vă vor permite aprofundarea cunoştinţelor acumulate în domeniul studiilor de licență, precum şi dezvoltarea capacităților de cercetare științifică.

De ce această specializare?

  • aproximativ 85% din studenții admiși pe locuri bugetare din anul 1 au loc de cazare asigurat în căminele universității proaspăt renovate situate la 15 minute de campusul principal al universității;
  • acces la burse de studiu şi de performanţă (30% din studenţii USAMV Cluj-Napoca). Bursa de performanță este egală cu 1.400 lei/lună!!
  • datorită perspectivelor profesionale multiple atât în domeniul economic cât și cel ingineresc agronomic și al dezvoltării rurale;
  • pentru că veți fi instruiți de un corp academic de elită, validat național și internațional;
  • pentru că veți dispune de mobilități de studiu și de practică în străinătate pe bază de burse gratuite finanțate prin programul ERASMUS+;
  • pentru că în perioada imediat următoare sunt alocați peste 20 miliarde de euro celor care doresc să dezvolte o afacere în domeniul dezvoltării rurale;
  • pentru că veţi dispune de bază de practică proprie a universității la care se adaugă contractele de practică cu cei mai importanți angajatori din Transilvania;
  • pentru a beneficia de stagii de studiu și de practică în străinătate.
Plan de învățământ Admitere 2022 Programe de practică/internship

Ing. MSc Ecaterina TRIF


Inginerie și Management în Agricultură, promoția 2012 - 2016
Master Agribusiness, promoția 2016 – 2018

Liceul de muncă: BT Club, Banca Transilvania


Datorită cunoştințelor acumulate în timpul facultății la disciplinele Relații Bancare, Contabilitate şi Analiză Financiară, dar şi la celelalte discipline economice, am reuşit să fiu selectată în urma unui interviu în cadrul unui Internship organizat de Banca Transilvania în 2016, ulterior continuând activitatea în cadrul organizației.

După o perioadă în care am activat în cadrul diviziei Informații generale şi credite, am avut oportunitatea de a mă alatura echipei BT Club, echipa mea de suflet, în calitate de organizator de evenimente.. Cu siguranță, acțiunile din cadrul Departamentului de Științe economice, la care am participat, m-au ajutat foarte mult să îmi organizez eficient activitatea, să interacționez cu oamenii pe care îi întâlnesc şi să îmi îndeplinesc cât mai bine sarcinile.” După cei 4 ani de inginerie economică în agricultură, am decis să continui tot în cadrul Departamentului Economic, aplicând pentru Master Agribusiness.”

A lucra într-o instituție bancară şi, în acelaşi timp, în domeniul Ospitalității, iată o minunată combinare a competențelor oferite de studiile urmate în cadrul Departamentului de Științe Economice al USAMV !
Departamentul de Științe Economice
2020-07-13T13:28:40+02:00
Inginerie și Management în Agricultură, promoția 2012 - 2016 Master Agribusiness, promoția 2016 – 2018 Liceul de muncă: BT Club, Banca Transilvania Datorită cunoştințelor acumulate în timpul facultății la disciplinele Relații Bancare, Contabilitate şi Analiză Financiară, dar şi la celelalte discipline economice, am reuşit să fiu selectată în urma unui interviu în cadrul unui Internship organizat de Banca Transilvania în 2016, ulterior continuând activitatea în cadrul organizației. După o perioadă în care am activat în cadrul diviziei Informații generale şi credite, am avut oportunitatea de a mă alatura echipei BT Club, echipa mea de suflet, în calitate de organizator de evenimente.. Cu siguranță, acțiunile din cadrul Departamentului de Științe economice, la care am participat, m-au ajutat foarte mult să îmi organizez eficient activitatea, să interacționez cu oamenii pe care îi întâlnesc şi să îmi îndeplinesc cât mai bine sarcinile.” După cei 4 ani de inginerie economică în agricultură, am decis să continui tot în cadrul Departamentului Economic, aplicând pentru Master Agribusiness.” A lucra într-o instituție bancară şi, în acelaşi timp, în domeniul Ospitalității, iată o minunată combinare a competențelor oferite de studiile urmate în cadrul Departamentului de Științe Economice al USAMV !

Dr. Ing.  MSc.  Adriana MAN

Inginerie Economică în Agricultura, promoția 2000 -2005
Master Agribusiness, promoția 2005 – 2007

Analist de cercetare, Nielsen, USA.

În cazul meu, pot spune cu satisfacţie că studiile realizate şi cunoştinţele acumulate la USAMV Cluj Napoca de la nivel de facultate şi până la doctorat m-au ajutat în obţinerea tuturor locurilor de muncă pe care le-am avut până în momentul de faţă. Absolvirea secţiei de Inginerie Economică în Agricultură (numită MDAR în vremea studenţiei mele) m-a ajutat să trec de prima etapă a interviului de angajare (selecţia cv-urilor) şi să îmi găsesc primul loc de muncă într-o firmă de consultanţă specializată în elaborarea unor proiecte europene. În cadrul acestui loc de muncă mi-am folosit cunoştinţele obţinute în facultate legate de proiectele europene în agricultură, turism rural şi marketing.


Mai târziu, masteratul în Agribusiness mi-a fost de ajutor când am aplicat şi obţinut poziţia de asistent de cercetare în marketing la o firma de cercetare de piaţă în agricultură. Iar faptul că am avut rezultate bune la învăţătură a fost de asemenea un plus pentru mine, când am hotărât să candidez pe postul de preparator universitar pentru disciplinele de Marketing şi Relaţii bancare. Acest lucru a fost o onoare şi o provocare pentru mine: să lucrez cot la cot cu foştii mei profesori! Astfel am petrecut peste 5 ani ca și cadru didactic al universității în care m-am format.

În momentul de faţă, ca analist de cercetare în cercetarea de piaţă, îmi folosesc cunoștințele dobândite în cadrul studiilor doctorale realizate tot la USAMV Cluj Napoca şi parţial la Gent Universiteit, Belgia. Studiile în cadrul acestei universității de prestigiu europene s-au bazat pe acordurile de parteneriat dezvoltate de către USAMV cu mai toate universitățile de profil europene și internaționale.
Departamentul de Științe Economice
2016-01-25T11:25:11+02:00
Inginerie Economică în Agricultura, promoția 2000 -2005 Master Agribusiness, promoția 2005 – 2007 Analist de cercetare, Nielsen, USA. În cazul meu, pot spune cu satisfacţie că studiile realizate şi cunoştinţele acumulate la USAMV Cluj Napoca de la nivel de facultate şi până la doctorat m-au ajutat în obţinerea tuturor locurilor de muncă pe care le-am avut până în momentul de faţă. Absolvirea secţiei de Inginerie Economică în Agricultură (numită MDAR în vremea studenţiei mele) m-a ajutat să trec de prima etapă a interviului de angajare (selecţia cv-urilor) şi să îmi găsesc primul loc de muncă într-o firmă de consultanţă specializată în elaborarea unor proiecte europene. În cadrul acestui loc de muncă mi-am folosit cunoştinţele obţinute în facultate legate de proiectele europene în agricultură, turism rural şi marketing. Mai târziu, masteratul în Agribusiness mi-a fost de ajutor când am aplicat şi obţinut poziţia de asistent de cercetare în marketing la o firma de cercetare de piaţă în agricultură. Iar faptul că am avut rezultate bune la învăţătură a fost de asemenea un plus pentru mine, când am hotărât să candidez pe postul de preparator universitar pentru disciplinele de Marketing şi Relaţii bancare. Acest lucru a fost o onoare şi o provocare pentru mine: să lucrez cot la cot cu foştii mei profesori! Astfel am petrecut peste 5 ani ca și cadru didactic al universității în care m-am format. În momentul de faţă, ca analist de cercetare în cercetarea de piaţă, îmi folosesc cunoștințele dobândite în cadrul studiilor doctorale realizate tot la USAMV Cluj Napoca şi parţial la Gent Universiteit, Belgia. Studiile în cadrul acestei universității de prestigiu europene s-au bazat pe acordurile de parteneriat dezvoltate de către USAMV cu mai toate universitățile de profil europene și internaționale.

Ing. MSc. Elena Georgeta PAȘCAN

Inginerie Economică în agricultura, promoția 2000 -2005
Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009

Director General SC EcoInspect SRL, Cluj Napoca
http://www.ecoinspect.ro/

Având în vedere că în anul 2005 am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură, o specializare care a îmbinat în mod armonios cunoștințele din sector tehnic cu cel economic, în momentul angajării am avut avantajul de a putea aplica cu CV-uri la firme din mai multe domenii de activitate (atât pe partea economică cât și în zona sectorului agricol).

Pot să spun că această specializare a reprezentat pentru mine încă de la început alegerea perfectă având în vedere ca am absolvit un liceu cu profil economic, iar interesul pentru sectorul agricol și tot ce ține de pământ și natură mi-a fost insuflat de către bunici încă din vacanțele din copilărie petrecute în zona rurală. După finalizarea facultății am fost angajată la o societate comercială în domeniul economic. Materiile studiate in curricula școlară dar cu precădere cele de contabilitate, finanțe, management și marketingul etc., mi-au oferit noțiunile teoretice și abilitățile practice necesare pentru ocuparea respectivului post.

 Din noiembrie 2006 pana în prezent am activat în cadrul SC Ecoinspect SRL, acesta fiind primul organism românesc de inspecție și certificare al produselor agroalimentare ecologice. Angajarea a fost făcută pe poziția de inginer agronom, dar pe parcursul anilor am ocupat diverse poziții: responsabil administrativ, responsabil statistică, responsabil  finanțe, responsabil calitate, responsabil certificare, inspector specializat în standardele Uniunii Europene și standarde private specifice procesului de certificare.  Între timp am continuat aprofundarea  studiilor prin absolvirea Masterul de Agribussines (USAMV Cluj-Napoca) în perioada anilor 2007-2009 în paralel cu munca, deoarece viața profesională mi-a dovedit faptul că studiile făcute într-un mediu profesionist sunt absolut necesare pentru evoluția profesională!

Având în vedere specificul activității din cadrul unui organism de inspecție și certificare, menționez că în desfășurarea sarcinilor atribuite mi-au fost de ajutor majoritatea disciplinelor studiate în facultate și că în acest domeniu dinamic este necesară o pregătire continuă. Începând cu luna iunie a anului 2015 am fost numită în poziția de Director General al societății. Ca și concluzie la aceste rânduri consider că evoluția mea profesională în domeniile în care am activat și activez dovedește fără tăgadă utilitatea studiilor absolvite in cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Ca atare m-aș bucura ca acest umil exemplu personal să motiveze și alți absolvenți de liceu să aleagă această specializare întrucât spațiul rural românesc are o nevoie certă de astfel de specialiști!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:30:25+02:00
Inginerie Economică în agricultura, promoția 2000 -2005 Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009 Director General SC EcoInspect SRL, Cluj Napoca http://www.ecoinspect.ro/ Având în vedere că în anul 2005 am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură, o specializare care a îmbinat în mod armonios cunoștințele din sector tehnic cu cel economic, în momentul angajării am avut avantajul de a putea aplica cu CV-uri la firme din mai multe domenii de activitate (atât pe partea economică cât și în zona sectorului agricol). Pot să spun că această specializare a reprezentat pentru mine încă de la început alegerea perfectă având în vedere ca am absolvit un liceu cu profil economic, iar interesul pentru sectorul agricol și tot ce ține de pământ și natură mi-a fost insuflat de către bunici încă din vacanțele din copilărie petrecute în zona rurală. După finalizarea facultății am fost angajată la o societate comercială în domeniul economic. Materiile studiate in curricula școlară dar cu precădere cele de contabilitate, finanțe, management și marketingul etc., mi-au oferit noțiunile teoretice și abilitățile practice necesare pentru ocuparea respectivului post.  Din noiembrie 2006 pana în prezent am activat în cadrul SC Ecoinspect SRL, acesta fiind primul organism românesc de inspecție și certificare al produselor agroalimentare ecologice. Angajarea a fost făcută pe poziția de inginer agronom, dar pe parcursul anilor am ocupat diverse poziții: responsabil administrativ, responsabil statistică, responsabil  finanțe, responsabil calitate, responsabil certificare, inspector specializat în standardele Uniunii Europene și standarde private specifice procesului de certificare.  Între timp am continuat aprofundarea  studiilor prin absolvirea Masterul de Agribussines (USAMV Cluj-Napoca) în perioada anilor 2007-2009 în paralel cu munca, deoarece viața profesională mi-a dovedit faptul că studiile făcute într-un mediu profesionist sunt absolut necesare pentru evoluția profesională! Având în vedere specificul activității din cadrul unui organism de inspecție și certificare, menționez că în desfășurarea sarcinilor atribuite mi-au fost de...

Ing. MSc. Mircea Adrian DEGAN


Inginerie Economică în Agricultură, promoția 2001 -2006
Master Agribusiness, promoția 2006 – 2007

Director de proiecte și co-proprietar
Compania de Consultanță Financiară Transilvania, Cluj-Napoca

www.ccft.ro/


Odată cu terminarea liceului trebuia sa răspund la una dintre cele mai dificile întrebări:… la ce facultate să mă înscriu? Astfel am început să analizez oportunitățile oferite de centrul universitar Cluj-Napoca. Fiind absolvent al unui liceu cu profil economic doream să continui în aceeași direcție, iar specializarea Inginerie economică în agricultură (Management Dezvoltare și Amenajare Rurala – denumirea inițială) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura mi-a atras atenția. Aici am cunoscut foarte mulți oameni (profesori) care sunt cu adevărat pasionați de ceea ce fac. Cunoștințele și aptitudinile acumulate în cadrul cursurilor și seminariilor pe care le-am urmat m-au pregătit pentru ceea ce avea să urmeze odată cu absolvirea universității: deschiderea unei afaceri în domeniul oferirii unor servicii de consultanță.

Le mulțumesc tuturor profesorilor care mi-au călăuzit pașii și care m-au format ca om!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:33:08+02:00
Inginerie Economică în Agricultură, promoția 2001 -2006 Master Agribusiness, promoția 2006 – 2007 Director de proiecte și co-proprietar Compania de Consultanță Financiară Transilvania, Cluj-Napoca www.ccft.ro/ Odată cu terminarea liceului trebuia sa răspund la una dintre cele mai dificile întrebări:… la ce facultate să mă înscriu? Astfel am început să analizez oportunitățile oferite de centrul universitar Cluj-Napoca. Fiind absolvent al unui liceu cu profil economic doream să continui în aceeași direcție, iar specializarea Inginerie economică în agricultură (Management Dezvoltare și Amenajare Rurala – denumirea inițială) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinara, Facultatea de Horticultura mi-a atras atenția. Aici am cunoscut foarte mulți oameni (profesori) care sunt cu adevărat pasionați de ceea ce fac. Cunoștințele și aptitudinile acumulate în cadrul cursurilor și seminariilor pe care le-am urmat m-au pregătit pentru ceea ce avea să urmeze odată cu absolvirea universității: deschiderea unei afaceri în domeniul oferirii unor servicii de consultanță. Le mulțumesc tuturor profesorilor care mi-au călăuzit pașii și care m-au format ca om!

Ing. MSc. Ramona JELERI

Inginerie Economică în agricultura, promoția 2002 -2007
Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009

Consilier bancar IMM, Banca Transilvania, Cluj-Napoca

Am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinara în vara anului 2007. Am avut fericita ocazie să am parte de dascăli deosebiți ce ne-au împărtășit dragostea și cunoștințele lor. Fac parte cu bucurie din Familia BT (Banca Transilvania) începând cu primăvara anului 2008 atunci când studiile absolvite și-au dovedit utilitatea pe piața muncii. În perioada 03.2008-11.2009 am avut funcția de casier, am continuat apoi în poziția de Ofițer front office în perioada  11.2009-02.2011, următorul pas fiind cel de Consilier bancar retail (02.2011-12.2012). Am avut apoi calitatea de Assistant corporate banking (01.2013-12.2013) iar din din 01.2014 activez in poziția de Consilier bancar întreprinderi mici și mijlocii.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:34:57+02:00
Inginerie Economică în agricultura, promoția 2002 -2007 Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009 Consilier bancar IMM, Banca Transilvania, Cluj-Napoca Am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicina Veterinara în vara anului 2007. Am avut fericita ocazie să am parte de dascăli deosebiți ce ne-au împărtășit dragostea și cunoștințele lor. Fac parte cu bucurie din Familia BT (Banca Transilvania) începând cu primăvara anului 2008 atunci când studiile absolvite și-au dovedit utilitatea pe piața muncii. În perioada 03.2008-11.2009 am avut funcția de casier, am continuat apoi în poziția de Ofițer front office în perioada  11.2009-02.2011, următorul pas fiind cel de Consilier bancar retail (02.2011-12.2012). Am avut apoi calitatea de Assistant corporate banking (01.2013-12.2013) iar din din 01.2014 activez in poziția de Consilier bancar întreprinderi mici și mijlocii.

Ing. MSc. Lavinia JULA

Inginerie Economică în Agricultura, promoția 2008 -2012
Master Agribusiness, promoția 2012 – 2014

Inspector, Ecocert România

Dacă “piatra filozofală a agriculturii este să semeni puțin și să culegi mult”, în puținele mele rânduri voi explica cum, studiind Ingineria Economică în Agricultură, ajungi să crezi că respectivul citat este temelia acestei specializări. Am ajuns să mă înscriu la această specializare nu din întâmplare, ci din voința de a profesa în domeniul agricol, dar nu am uitat că pentru aceasta, ai nevoie și de cunoștințe economice, iar cuvântul “inginer” te ridică cu o treaptă mai sus. Așadar, toate acestea se regăsesc în Inginerie Economică în Agricultură.

După patru ani de studii, materii numeroase, examene complexe, am obținut cu mândrie diploma de Inginer. Ei, în acel moment am realizat că de acum vine greul și că până în acel moment totul a fost o cunoaștere. Nu știam încotro mă voi îndrepta, ce voi face, în afară de soluția de a mă înscrie la un master care știm cu toții că se poate face concomitent cu un loc de muncă. La trei luni după depunerea intensă de CV-uri, am fost solicitată să lucrez ca și Inspector pentru conformitate ecologică la o firmă de certificare ecologică. Bineînțeles că la interviu, o limbă străină și cunoștințele din materiile înșirate în CV au fost esențiale. Am fost acceptată și, din următoarea zi, am început munca pe teren. Atunci am realizat cât de importantă a fost frecventarea tuturor cursurilor. Munca pe teren include capacitatea de a te coborî sau de a te ridica la nivelul fiecărui fermier cu care intri în contact. Cunoașterea regulilor pentru conformitate ecologică au la bază cunoașterea culturilor și tehnicile de producție specifice lor, calculul suprafețelor, creșterea animalelor, structura solurilor, tehnicile de procesare și multe altele, toate dobândite din materiile studiate. Tot greul a ajuns să fie un lucru ușor care a dus la satisfacție si împlinire.

Închei prin a spune că orice realizare are stadiile sale de dificultate: un început, o bătălie și o victorie. Așadar, mulțumesc cadrelor didactice care au contribuit la formarea mea ca inginer în economie agrară și datorită cărora am ajuns să trec acele stadii, sperând că mă voi menține la cel din urmă!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:36:21+02:00
Inginerie Economică în Agricultura, promoția 2008 -2012 Master Agribusiness, promoția 2012 – 2014 Inspector, Ecocert România Dacă “piatra filozofală a agriculturii este să semeni puțin și să culegi mult”, în puținele mele rânduri voi explica cum, studiind Ingineria Economică în Agricultură, ajungi să crezi că respectivul citat este temelia acestei specializări. Am ajuns să mă înscriu la această specializare nu din întâmplare, ci din voința de a profesa în domeniul agricol, dar nu am uitat că pentru aceasta, ai nevoie și de cunoștințe economice, iar cuvântul “inginer” te ridică cu o treaptă mai sus. Așadar, toate acestea se regăsesc în Inginerie Economică în Agricultură. După patru ani de studii, materii numeroase, examene complexe, am obținut cu mândrie diploma de Inginer. Ei, în acel moment am realizat că de acum vine greul și că până în acel moment totul a fost o cunoaștere. Nu știam încotro mă voi îndrepta, ce voi face, în afară de soluția de a mă înscrie la un master care știm cu toții că se poate face concomitent cu un loc de muncă. La trei luni după depunerea intensă de CV-uri, am fost solicitată să lucrez ca și Inspector pentru conformitate ecologică la o firmă de certificare ecologică. Bineînțeles că la interviu, o limbă străină și cunoștințele din materiile înșirate în CV au fost esențiale. Am fost acceptată și, din următoarea zi, am început munca pe teren. Atunci am realizat cât de importantă a fost frecventarea tuturor cursurilor. Munca pe teren include capacitatea de a te coborî sau de a te ridica la nivelul fiecărui fermier cu care intri în contact. Cunoașterea regulilor pentru conformitate ecologică au la bază cunoașterea culturilor și tehnicile de producție specifice lor, calculul suprafețelor, creșterea animalelor, structura solurilor, tehnicile de procesare și multe altele, toate dobândite din materiile studiate. Tot greul a...

Drd. Ing. MSc. Bogdan Ionuț FĂGĂDAR

Inginerie Economică în Agricultură, promoția 2007 -2011
Master Agribusiness, promoția 2011-2013

Expert consultant în accesarea de fonduri europene și de coeziune
AgroTransilvania Cluster, Cluj-Napoca, județul Cluj

Ce înseamnă Ingineria Economică in Agricultură pentru mine? După 4 ani de la absolvire pot să afirm fără nici o reținere că IEA pentru mine înseamnă începutul, începutul unei noi vieți cu orizonturi mult mai largi decât mi-aș fi putut imagina vreodată!

Din primul an de facultate am visat 2 lucruri: 1. să devin consultant în accesarea de fonduri europene; 2. sa rămân în cadrul universității. Primul vis s-a îndeplinit de mai bine de un an, în prezent ocupând postul de expert consultant în accesarea de fonduri europene și de coeziune. Al doilea vis sper să se îndeplinească după finalizarea doctoratului deoarece din prima zi în care am intrat pe poarta acestei minunate universități m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă USAMV Cluj-Napoca și mi-am dorit să devin membru al ei.

Am studiat 6 ani în cadrul Facultății de Horticultură și am interacționat și cu alte cadre didactice de la alte facultăți din regiune, din țară și din străinătate însă un lucru e cert: în cadrul Departamentului de Științe Economice activează cadre didactice de excepție. De ce spun de excepție? Pentru că au depășit cu mult statutul de simple cadre didactice, ne-au fost profesori, formatori, îndrumători, cei mai mari critici (dar critica a fost mereu constructivă), dar mai presus de orice ne-au fost PRIETENI, au fost lângă noi când am avut nevoie de ajutor şi ne-au ajutat de fiecare dată necondiționat.

Când mă gândesc la echipa de cadre didactice care a predat la IEA, mă gândesc la a 2-a mea familie, la prietenii mei, la oamenii minunați datorită cărora azi sunt Drd. ing. Bogdan Ionuț FĂGĂDAR!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:37:58+02:00
Inginerie Economică în Agricultură, promoția 2007 -2011 Master Agribusiness, promoția 2011-2013 Expert consultant în accesarea de fonduri europene și de coeziune AgroTransilvania Cluster, Cluj-Napoca, județul Cluj Ce înseamnă Ingineria Economică in Agricultură pentru mine? După 4 ani de la absolvire pot să afirm fără nici o reținere că IEA pentru mine înseamnă începutul, începutul unei noi vieți cu orizonturi mult mai largi decât mi-aș fi putut imagina vreodată! Din primul an de facultate am visat 2 lucruri: 1. să devin consultant în accesarea de fonduri europene; 2. sa rămân în cadrul universității. Primul vis s-a îndeplinit de mai bine de un an, în prezent ocupând postul de expert consultant în accesarea de fonduri europene și de coeziune. Al doilea vis sper să se îndeplinească după finalizarea doctoratului deoarece din prima zi în care am intrat pe poarta acestei minunate universități m-am îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă USAMV Cluj-Napoca și mi-am dorit să devin membru al ei. Am studiat 6 ani în cadrul Facultății de Horticultură și am interacționat și cu alte cadre didactice de la alte facultăți din regiune, din țară și din străinătate însă un lucru e cert: în cadrul Departamentului de Științe Economice activează cadre didactice de excepție. De ce spun de excepție? Pentru că au depășit cu mult statutul de simple cadre didactice, ne-au fost profesori, formatori, îndrumători, cei mai mari critici (dar critica a fost mereu constructivă), dar mai presus de orice ne-au fost PRIETENI, au fost lângă noi când am avut nevoie de ajutor şi ne-au ajutat de fiecare dată necondiționat. Când mă gândesc la echipa de cadre didactice care a predat la IEA, mă gândesc la a 2-a mea familie, la prietenii mei, la oamenii minunați datorită cărora azi sunt Drd. ing. Bogdan Ionuț FĂGĂDAR!

Student Florin BURZO, anul 4


Membru Consiliul Director al Cooperativei Agricole Țibleș-Someș-Meleș; Proprietar fermă mixtă în Județul Bistrița Năsăud
Absolvent Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole (promoția 2012-2016)

Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean, Bistrita-Nasaud



După finalizarea studiilor pot să spun că sunt foarte mulțumit de alegerea făcută. Am avut plăcerea ca pe parcursul celor patru ani de facultate să întâlnesc profesori minunați, la care mergi cu drag la ore. Am beneficiat de o diversitate de discipline economice și tehnice îmbinate aproape perfect, stagii de practică la ferme specializate din Germania, internshipuri și practică la unii dintre cei mai importanți angajatori din Transilvania, excursii de studiu și multe alte activități care au contribuit la formarea mea ca viitor inginer.


 
Departamentul de Științe Economice
2016-02-21T11:35:43+02:00
Membru Consiliul Director al Cooperativei Agricole Țibleș-Someș-Meleș; Proprietar fermă mixtă în Județul Bistrița Năsăud Absolvent Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole (promoția 2012-2016) Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean, Bistrita-Nasaud După finalizarea studiilor pot să spun că sunt foarte mulțumit de alegerea făcută. Am avut plăcerea ca pe parcursul celor patru ani de facultate să întâlnesc profesori minunați, la care mergi cu drag la ore. Am beneficiat de o diversitate de discipline economice și tehnice îmbinate aproape perfect, stagii de practică la ferme specializate din Germania, internshipuri și practică la unii dintre cei mai importanți angajatori din Transilvania, excursii de studiu și multe alte activități care au contribuit la formarea mea ca viitor inginer.  
0
0
Departamentul de Științe Economice