Agribusiness

Durata studiilor: 2 ani; Forma de învățământ zi;

Titlul obținut : master of science.

Limba de predare: limba engleză;

Programul de master Agribusiness are rolul de a aprofunda cunoștințele unui absolvent de studii superioare la nivel de licență în domeniul creării, gestionării și dezvoltării unei afaceri în domeniul agricol, de comercializare a inputurilor agricole sau de vânzare a produselor agro-alimentare. Aceste domenii de activitate au cunoscut un important trend crescător de dezvoltare în ultimii ani datorită posibilităților multiple oferite de către finanțările oferite prin intermediul Politicii Agricole Comune, o piață comună aflată în plină dezvoltare – cea a Uniunii Europene, dar și datorită potențialul de dezvoltare oferit de către condițiile de agro-mediu din România. Creșterea viitoare a acestui domeniu de activitate, dar și succesul depind printre alți factori și de capacitatea producerii și comercializării unor produse cu valoare adăugată mare, adaptarea la cerințele consumatorilor, identificarea celor mai adecvate canale de distribuție, de capacitatea de atragere a unor finanțări externe, etc. Toate aceste elemente sunt țintite prin programa masterului. Modul de concepere al programei de studiu pornește de la premisa că formarea unor competențe profesionale solide se bazează în principal prin rezolvarea unor studii de caz concrete  solicitate de către partenerii de cercetare și de business ai departamentului de Științe Economice din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

De ce acest master?

  • modelul de agribusiness european se bazează în principal pe dezvoltarea unor afaceri de tip familial. Studiile din domeniul ingineresc al științelor vieții sau cel economic nu sunt suficiente. Ele trebuie completate cu cele mai noi tehnici de gestionare a afacerilor din punct de vedere economic bazate pe studii de caz concrete. Probabil căîți este familiară sintagma nu contează ce vrei și știi tu să faci ci contează ce anume se cere pe piață! În calitate de proaspăt absolvent al unor studii universitare de licență care dorește să-și lanseze o afacere în zona rurală suntem siguri că ai ajuns să-ți adresezi întrebări de genul: Care sunt produsele pe care le cere piața? Cum anume să atragi fonduri pentru a răspunde acestei cereri? În ce condiții o afacere este rentabilă și poate să-mi ofere prosperitate? Poți căuta singur răspunsurile la aceste întrebări pe parcursul carierei tale profesionale sau le poți descoperi alături de un corp profesoral tânăr, deschis față de nevoile studentului și foarte important orientat spre realitatea de business națională și europeană și europeană;
  • educația este centrată pe studii de caz selectate din viața economică reală. Se depășește abordarea clasică a unor prezentări anoste bazate doar pe elemente teoretice. Formarea se bazează în acest caz pe nevoia de a găsi răspunsuri pertinente la probleme concrete.
  • folosirea unei limbi de circulație internațională este esențială atât în calitate de angajat cât și în business, dar mai ales în agribusiness bazat astăzi pe o abordare globală. Iată deci un alt argument important pentru care trebuie să alegi acest master! Cu un nivel de exprimare de bază în limba engleză vei face față fără nici un fel de probleme exigențelor de predare și de examinare! Limbajul de specialitate, tehnic va fi dobândit pe parcursul studiului.
  • o serie de discipline ale programului de master Agribusiness fac parte prin programa de studiu a două programe europene de master: Food Identity Erasmus Mundus și Green Food Industries. Acestea sunt dezvoltate în colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase universități europene din domeniu (ESA Angers, VETAGRO SUP Clermont, ISARA Lyon – Franța; CMMP- Agricultural Business Institute Vaiadolid and University of Leon – Spania; Harper Adams University College, UK; Catholic University of the Sacred Heart, Italia), iar dorința lor de a colabora în domeniul de agribusiness arată faptul că acest program de master are o valoare europeană recunoscută. Prin aceste colaborări vei cunoaște studenți formați în alte sisteme de învățământ, vei face noi prietenii care vor depăși granițele Uniunii Europene (SUA, Japonia, Mexic, Brazilia, Noua Zeelandă etc.), vei identifica noi posibilități de dezvoltare profesională viitoare (burse, schimburi internaționale, noi idei de afaceri etc.)
  • programul educațional este concentrat în special după ora 16. Această flexibilitate recunoaște nevoia studenților noștri de a îmbina experiențele practice academice cu cele de la locul de muncă în ideea de a deveni mai apoi antreprenori de succes. Cei mai mulți dintre proaspeții absolvenți de studii universitare de licență, după primul semestru reușesc cu succes să se integreze într-un loc de muncă. Pentru a face acest pas ai  însă nevoie de timp! Prin alegerea acestui master cei mai performanți studenți beneficiază de locuri de cazare în căminele universități, dar și de burse având deci posibilitate să exploreze fără presiune piața locurilor de muncă  într-un oraș aflat într-o permanentă expansiune!
  • poți fi angajat în programele de cercetare dezvoltate chiar de către profesorii tăi! În general studenții selectați în astfel de proiecte au posibilitatea să-și continue studiile mai apoi prin programe de cercetare doctorale și post-doctorale;
Plan de învățământ Admitere 2018 Povești de succes