Ing. MSc. Alin PETRIC

Ing. MSc. Alin PETRIC

Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2007 - 2011 Master Agribusiness 2011- 2013; Food Identity Franța (2013). Antreprenor industria alimentară  -  Cetea - Gustul din Apuseni, Județul Alba http://gustuldecetea.ro/
A fi student la specializarea  Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism din cadrul USAMV Cluj-Napoca a fost o adevăratǎ provocare. Studenţii au fost din întreaga Transilvanie, domeniile de studiu au fost variate, însǎ profesorii au avut capacitatea de a ne ţine mereu “în prizǎ”. Chiar dacǎ materiile erau noi pentru mulţi dintre noi, subiectele au fost abordate în profunzime, iar dascǎlii au fost mereu deschişi pentru a ne ajuta ori de câte ori aveam nevoie. Faptul cǎ am studiat materii din domenii diferite a avut, din punctul meu de vedere, şi avantaje şi dezavantaje. Principalul avantaj a fost acela că am dispus de cunoștințe solide în domeniul economiei, agroturismului sau agriculturii pe baza cărora am putut dezvolta afaceri proprii. Pe lângǎ faptul că în propria afacere mǎ folosesc de noţiunile de antreprenoriat, utilizez din plin şi aptitudinile dobândite în domeniul industriei alimentare. Din punctul meu de vedere, prin absolvirea acestei specializări, veți dispune de un bagaj solid de cunoștințe pe baza cărora vă veți putea aventura în domeniul antreprenoriatului în sectoare precum agroturism, alimentație publică, consultanţǎ ruralǎ sau agribusiness.
Poate sunt puţin subiectiv, dar consider campusul de la USAMV Cluj-Napoca unul dintre cele mai frumoase, dacǎ nu chiar cel mai impresionant din Cluj-Napoca. Este foarte bine dotat şi oferǎ soluţii atât pentru petrecerea timpului liber cât şi condiţii excelente pentru studiu. Deci este un loc ideal atât pentru studenţii sârguincioşi cât şi pentru cei mai… „poznaşi”. Închei prin a vă mărturisi că pe baza colaborărilor internaționale dezvoltate la nivel de departament am absolvit în anul 2013 masterul Food Identity. A fost o experiență deosebită prin faptul că am fost student în cinci universități europene din Franța, Anglia, Italia, Spania dar și din…România. Da!.. profesorii voștri au impresionat prin maniera de predare studenți veniți din peste 10 țări ale lumii.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-01T15:19:59+02:00
Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, promoția 2007 - 2011 Master Agribusiness 2011- 2013; Food Identity Franța (2013). Antreprenor industria alimentară  -  Cetea - Gustul din Apuseni, Județul Alba http://gustuldecetea.ro/ A fi student la specializarea  Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism din cadrul USAMV Cluj-Napoca a fost o adevăratǎ provocare. Studenţii au fost din întreaga Transilvanie, domeniile de studiu au fost variate, însǎ profesorii au avut capacitatea de a ne ţine mereu “în prizǎ”. Chiar dacǎ materiile erau noi pentru mulţi dintre noi, subiectele au fost abordate în profunzime, iar dascǎlii au fost mereu deschişi pentru a ne ajuta ori de câte ori aveam nevoie. Faptul cǎ am studiat materii din domenii diferite a avut, din punctul meu de vedere, şi avantaje şi dezavantaje. Principalul avantaj a fost acela că am dispus de cunoștințe solide în domeniul economiei, agroturismului sau agriculturii pe baza cărora am putut dezvolta afaceri proprii. Pe lângǎ faptul că în propria afacere mǎ folosesc de noţiunile de antreprenoriat, utilizez din plin şi aptitudinile dobândite în domeniul industriei alimentare. Din punctul meu de vedere, prin absolvirea acestei specializări, veți dispune de un bagaj solid de cunoștințe pe baza cărora vă veți putea aventura în domeniul antreprenoriatului în sectoare precum agroturism, alimentație publică, consultanţǎ ruralǎ sau agribusiness. Poate sunt puţin subiectiv, dar consider campusul de la USAMV Cluj-Napoca unul dintre cele mai frumoase, dacǎ nu chiar cel mai impresionant din Cluj-Napoca. Este foarte bine dotat şi oferǎ soluţii atât pentru petrecerea timpului liber cât şi condiţii excelente pentru studiu. Deci este un loc ideal atât pentru studenţii sârguincioşi cât şi pentru cei mai… „poznaşi”. Închei prin a vă mărturisi că pe baza colaborărilor internaționale dezvoltate la nivel de departament am absolvit în anul 2013 masterul Food Identity. A fost o experiență deosebită prin faptul...