Ing. MSc. Elena Georgeta PAȘCAN

Ing. MSc. Elena Georgeta PAȘCAN

Inginerie Economică în agricultura, promoția 2000 -2005 Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009 Director General SC EcoInspect SRL, Cluj Napoca http://www.ecoinspect.ro/
Având în vedere că în anul 2005 am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură, o specializare care a îmbinat în mod armonios cunoștințele din sector tehnic cu cel economic, în momentul angajării am avut avantajul de a putea aplica cu CV-uri la firme din mai multe domenii de activitate (atât pe partea economică cât și în zona sectorului agricol).
Pot să spun că această specializare a reprezentat pentru mine încă de la început alegerea perfectă având în vedere ca am absolvit un liceu cu profil economic, iar interesul pentru sectorul agricol și tot ce ține de pământ și natură mi-a fost insuflat de către bunici încă din vacanțele din copilărie petrecute în zona rurală. După finalizarea facultății am fost angajată la o societate comercială în domeniul economic. Materiile studiate in curricula școlară dar cu precădere cele de contabilitate, finanțe, management și marketingul etc., mi-au oferit noțiunile teoretice și abilitățile practice necesare pentru ocuparea respectivului post.
 Din noiembrie 2006 pana în prezent am activat în cadrul SC Ecoinspect SRL, acesta fiind primul organism românesc de inspecție și certificare al produselor agroalimentare ecologice. Angajarea a fost făcută pe poziția de inginer agronom, dar pe parcursul anilor am ocupat diverse poziții: responsabil administrativ, responsabil statistică, responsabil  finanțe, responsabil calitate, responsabil certificare, inspector specializat în standardele Uniunii Europene și standarde private specifice procesului de certificare.  Între timp am continuat aprofundarea  studiilor prin absolvirea Masterul de Agribussines (USAMV Cluj-Napoca) în perioada anilor 2007-2009 în paralel cu munca, deoarece viața profesională mi-a dovedit faptul că studiile făcute într-un mediu profesionist sunt absolut necesare pentru evoluția profesională!
Având în vedere specificul activității din cadrul unui organism de inspecție și certificare, menționez că în desfășurarea sarcinilor atribuite mi-au fost de ajutor majoritatea disciplinelor studiate în facultate și că în acest domeniu dinamic este necesară o pregătire continuă. Începând cu luna iunie a anului 2015 am fost numită în poziția de Director General al societății. Ca și concluzie la aceste rânduri consider că evoluția mea profesională în domeniile în care am activat și activez dovedește fără tăgadă utilitatea studiilor absolvite in cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Ca atare m-aș bucura ca acest umil exemplu personal să motiveze și alți absolvenți de liceu să aleagă această specializare întrucât spațiul rural românesc are o nevoie certă de astfel de specialiști!
Departamentul de Științe Economice
2016-02-03T16:30:25+02:00
Inginerie Economică în agricultura, promoția 2000 -2005 Master Agribusiness, promoția 2007 – 2009 Director General SC EcoInspect SRL, Cluj Napoca http://www.ecoinspect.ro/ Având în vedere că în anul 2005 am absolvit specializarea Inginerie Economică în Agricultură, o specializare care a îmbinat în mod armonios cunoștințele din sector tehnic cu cel economic, în momentul angajării am avut avantajul de a putea aplica cu CV-uri la firme din mai multe domenii de activitate (atât pe partea economică cât și în zona sectorului agricol). Pot să spun că această specializare a reprezentat pentru mine încă de la început alegerea perfectă având în vedere ca am absolvit un liceu cu profil economic, iar interesul pentru sectorul agricol și tot ce ține de pământ și natură mi-a fost insuflat de către bunici încă din vacanțele din copilărie petrecute în zona rurală. După finalizarea facultății am fost angajată la o societate comercială în domeniul economic. Materiile studiate in curricula școlară dar cu precădere cele de contabilitate, finanțe, management și marketingul etc., mi-au oferit noțiunile teoretice și abilitățile practice necesare pentru ocuparea respectivului post.  Din noiembrie 2006 pana în prezent am activat în cadrul SC Ecoinspect SRL, acesta fiind primul organism românesc de inspecție și certificare al produselor agroalimentare ecologice. Angajarea a fost făcută pe poziția de inginer agronom, dar pe parcursul anilor am ocupat diverse poziții: responsabil administrativ, responsabil statistică, responsabil  finanțe, responsabil calitate, responsabil certificare, inspector specializat în standardele Uniunii Europene și standarde private specifice procesului de certificare.  Între timp am continuat aprofundarea  studiilor prin absolvirea Masterul de Agribussines (USAMV Cluj-Napoca) în perioada anilor 2007-2009 în paralel cu munca, deoarece viața profesională mi-a dovedit faptul că studiile făcute într-un mediu profesionist sunt absolut necesare pentru evoluția profesională! Având în vedere specificul activității din cadrul unui organism de inspecție și certificare, menționez că în desfășurarea sarcinilor atribuite mi-au fost de...