Student Ciprian MARDARE, anul 3

Student Ciprian MARDARE, anul 3

Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2013- 2017
Liceul de proveniență: Colegiul Economic Iulian Pop Cluj-Napoca Locul de muncă: Hotel Hampton by Hilton, Cluj-Napoca
Am ajuns să fiu angajat la Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca în urma unei perioade de practică, șansă oferită prin programele dezvoltate de facultate. Am avut o reţinere totuşi la început, pentru că aveam un program destul de aglomerat: studiu, muncă, plus alte activități neprevăzute. Mi-am spus totuşi să încerc... Trebuia să-mi realizez orele de practică din anul doi de studii și-mi pusesem în cap ideea de a încerca să fac practică la un hotel, indiferent care ar fi fost celelalte variante. Eram curios să știu cum decurg activitățile în domeniul hotelier din punct de vedere fizic, nu doar teoretic, ceea ce studiasem deja din plin la școală.
Surprinzător pentru mine, distribuția pe unități s-a făcut la alegerea studenților așa că am putut alege ceea ce doream. Ni s-a propus o listă lungă de unități de practică, cele mai multe dintre ele fiind cele mai importante unități hoteliere sau pensiuni din Cluj-Napoca. Inițial doream să aleg una dintre destinațiile de practică alese de colegii mei, dar mi s-a spus că la acest hotel se merge într-o perioadă mai îndelungată decât la celelalte, 6 săptămâni – practic un intership. Știind de renumele brandului, nu am ezitat niciun moment și am ales să fac practică acolo, jucându-mi șansa de a mă angaja într-un loc de muncă unde să pot să mă dezvolt din punct de vedere profesional.
Am început “tare” încă din primele zile, fiind foarte serios și dedicat, fapt care a dus la decizia conducerii de a-mi propune un post part-time după numai 4 săptămâni. Nu aş putea acum să spun exact ce m-a făcut să aleg acest parcurs profesional. Poate că a fost vorba de nevoia de bani, deşi mă descurcam onorabil şi înainte, având deja un job part-time. Poate că a fost vorba de nevoia de a reuşi pe cont propriu, poate că simţeam nevoia să fiu apreciat mai mult de cei din jur… Ce pot să vă spun însă cu siguranță este că nu regret deloc alegerile făcute după absolvirea liceului.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-21T11:27:23+02:00
Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2013- 2017 Liceul de proveniență: Colegiul Economic Iulian Pop Cluj-Napoca Locul de muncă: Hotel Hampton by Hilton, Cluj-Napoca Am ajuns să fiu angajat la Hotelul Hampton by Hilton din Cluj-Napoca în urma unei perioade de practică, șansă oferită prin programele dezvoltate de facultate. Am avut o reţinere totuşi la început, pentru că aveam un program destul de aglomerat: studiu, muncă, plus alte activități neprevăzute. Mi-am spus totuşi să încerc... Trebuia să-mi realizez orele de practică din anul doi de studii și-mi pusesem în cap ideea de a încerca să fac practică la un hotel, indiferent care ar fi fost celelalte variante. Eram curios să știu cum decurg activitățile în domeniul hotelier din punct de vedere fizic, nu doar teoretic, ceea ce studiasem deja din plin la școală. Surprinzător pentru mine, distribuția pe unități s-a făcut la alegerea studenților așa că am putut alege ceea ce doream. Ni s-a propus o listă lungă de unități de practică, cele mai multe dintre ele fiind cele mai importante unități hoteliere sau pensiuni din Cluj-Napoca. Inițial doream să aleg una dintre destinațiile de practică alese de colegii mei, dar mi s-a spus că la acest hotel se merge într-o perioadă mai îndelungată decât la celelalte, 6 săptămâni – practic un intership. Știind de renumele brandului, nu am ezitat niciun moment și am ales să fac practică acolo, jucându-mi șansa de a mă angaja într-un loc de muncă unde să pot să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Am început “tare” încă din primele zile, fiind foarte serios și dedicat, fapt care a dus la decizia conducerii de a-mi propune un post part-time după numai 4 săptămâni. Nu aş putea acum să spun exact ce m-a făcut să aleg acest parcurs profesional. Poate că a fost vorba...