Student Iulia CIOARBA, anul 4

Student Iulia CIOARBA, anul 4

Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2012- 2016
Liceul de proveniență: Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Specializarea: Servicii - Turism Locul de muncă: Monitor Adeventure Center, Cluj-Napoca
Mereu suntem puși în situația de a alege. Unele decizii sunt mai încărcate de emoție și teamă fiind amplificate de momentul încheierii unei etape. Nu mi-a fost greu să aleg direcția pe care urma să merg după terminarea liceului, turismul era un domeniu ce îmi plăcea și mă bazam pe asta când cântăream dacă este sau nu o decizie potrivită. Cu toate acestea puteam să mă înșel. Putea mai târziu să se dovedească că nu este pentru mine sau locul unde mă aflu nu este cel potrivit. Sigura decizie rămasă era să aleg unde îmi este locul meu. Puteam alege un alt mediu în care să mă formez. Acum lucrurile puteau să fie altfel. Dar toate se întâmplă cu un motiv. Un motiv pe care ajungem să-l aflăm mult mai târziu. Sau care ajunge să nu ne mai intereseze pentru că lucrurile sunt frumoase și sunt bine așa cum sunt. Acum sunt împlinită. Motivul?
Motivul pare să fie simplu. Eu eram genul de elev silitor, implicat și devotat actului educațional. Urma să merg la o facultate care îmi oferea șansa de a învăța lucruri care îmi plăceau. Însă trebuia să învăț că nu totul se rezumă la informații și la cuantum de cunoștințe. Trebuia să găsesc un mediu cu care să mă identific. Să simt sentimentul de apartenență. Să simt că acolo îmi e locul. Trebuia să găsesc o familie și trebuia să îmi dau seama că oamenii din jur îți dau forță. Departamentul de Științe Economice din cadrul USAMV Cluj-Napoca asta mi-a oferit. Încredere și o familie frumoasă, un loc unde simt și pot să fiu eu fără să îmi fie teamă. Profesorii nu sunt acolo doar să îți predea cursuri și să ceară referate la seminar. Sunt acolo cu sfaturi, cu încurajări, cu susținere. Sunt acolo să îți de-a curaj să fi tu. Să nu îți fie frică să spui ce gândești, cum gândești și să fi diferit.
Lucrurile trebuie analizate din mai multe perspective. Eu credeam că facultatea se rezumă doar la cursuri, seminarii și examene. Dar e mult mai mult de atât. Și da, acesta e motivul pentru care a trebuit să fiu aici și nu în altă parte. Să simt viața de student așa cum pulsează ea prin venele unor profesori care cred cu tărie în tine și care îți transmit acea pulsație. Te fac să îți dorești să schimbi lumea pentru că ajungi să crezi, datorită lor că o poți schimba. E un sentiment unic pe care în ultimul timp am încercat să îl transmit și celorlalți. Implicați-vă! Departamentul oferă programe de voluntariat. Se implică activ în viața studenților prin proiecte frumoase. Oferă oportunități și ocazii pe care nu le găsești decât aici. Aici unde nu există limitări și bariere sau formalități.
Dar cu siguranță scopul nostru nu este să profităm doar de cei 4 ani fără să ne intereseze ce urmează. Ne pregătim pentru viața profesională. Pentru un loc de muncă la care visăm și sperăm să-l obținem după. Cred cu tărie că cel mai potrivit loc de muncă pentru fiecare este cel care vine din pasiune. În decursul acestor ani am avut ocazia să ne „plimbăm” prin diverse locuri în stagiile de practică. Nu de puține ori, și nu am fost singura care am ajuns să și lucrez acolo. E frumos când vezi cum crești ca om, cum valorile tale și standardele tale sunt tot mai mari. Unele vise rămân, unii oameni cred în tine și îți oferă șanse. Șansa mea a venit odată cu un examen. Un examen susținut pe vârf de munte, prieteniile legate acolo și dăruirea unor oameni care pun suflet în tot ce fac. Care nu predau o lecție doar să fie predată. Inspiră oameni. Îi susțin și dincolo de cele 2 ore de curs sau seminar. Astfel am fost prinsă în anumite conjuncturi favorabile. Acum sunt monitor la o firmă de turism de aventură.
Departamentul de Științe Economice
2016-02-21T11:24:49+02:00
Inginerie și Management în Industria Turismului, promoția 2012- 2016 Liceul de proveniență: Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Specializarea: Servicii - Turism Locul de muncă: Monitor Adeventure Center, Cluj-Napoca Mereu suntem puși în situația de a alege. Unele decizii sunt mai încărcate de emoție și teamă fiind amplificate de momentul încheierii unei etape. Nu mi-a fost greu să aleg direcția pe care urma să merg după terminarea liceului, turismul era un domeniu ce îmi plăcea și mă bazam pe asta când cântăream dacă este sau nu o decizie potrivită. Cu toate acestea puteam să mă înșel. Putea mai târziu să se dovedească că nu este pentru mine sau locul unde mă aflu nu este cel potrivit. Sigura decizie rămasă era să aleg unde îmi este locul meu. Puteam alege un alt mediu în care să mă formez. Acum lucrurile puteau să fie altfel. Dar toate se întâmplă cu un motiv. Un motiv pe care ajungem să-l aflăm mult mai târziu. Sau care ajunge să nu ne mai intereseze pentru că lucrurile sunt frumoase și sunt bine așa cum sunt. Acum sunt împlinită. Motivul? Motivul pare să fie simplu. Eu eram genul de elev silitor, implicat și devotat actului educațional. Urma să merg la o facultate care îmi oferea șansa de a învăța lucruri care îmi plăceau. Însă trebuia să învăț că nu totul se rezumă la informații și la cuantum de cunoștințe. Trebuia să găsesc un mediu cu care să mă identific. Să simt sentimentul de apartenență. Să simt că acolo îmi e locul. Trebuia să găsesc o familie și trebuia să îmi dau seama că oamenii din jur îți dau forță. Departamentul de Științe Economice din cadrul USAMV Cluj-Napoca asta mi-a oferit. Încredere și o familie frumoasă, un loc unde simt și pot să fiu eu fără să îmi fie...